Vaření boili v páře

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Vaření boili v páře

Vaření boili v páře

Založil daniels

Dne 13. 3. 2015 13:22

Odpovědí: 29

Kdo z vás vaři boili v parnim hrci nebo podobně

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 1 (29) Starší Nejstarší »

Broula

Broula před třemi měsíci

Když už se to tu oprasilo, tak já 24mm pařím 15–17minut a nestalo se mi, že by byly uvnitř syrové

lussyB

lussyB před třemi měsíci

Také už v ničem jiném nevařím :)

rybář 2010

rybář 2010 před pěti roky

Luke21

Luke21 před pěti roky

Šolcik » Však ano, a proto je nejlepší to dělat tak, jako to napsal JKh. Stejně si myslím, že to tak dělá každej :-) Resp. já bych určitě ty koule nenechal jen tak na „blind“ a vždy si jednu kouli rozříznu, abych věděl :-)

Šolcik

Šolcik před pěti roky

Luke21 » Tak ono taky záleží, jak moc je hrnec utěsněn. Čím větší tlak v hrnci, tím vyšší teplota páry a tudíž i rychlejší doba vaření.

Luke21

Luke21 před pěti roky

Tomajo, Kritik, Šolcik >> Samozřejmě, že 1 minuta je blbost, ale Schneider se pak opravil na 10 minut :-)
18ky koule jsem dělal před 14ti dny v páře (v el. parním hrnci) 10 minut a jsou v pohodě provařený ;-)

Kritik

Kritik před pěti roky

Kamil68 » Ty moje padesátky ani vomylem .))

Kamil68

Kamil68 před pěti roky

Kritik » Ale jo …ty svoje … :-)

Dendy036

Dendy036 před pěti roky

JKh » Svätá pravda,samozrejme najdôležitejšie je aké množstvo naparuješ.Od toho záleží aj čas varenia v pare.Samozrejme priemer boilies.Čau

JKh

JKh před pěti roky

trochu nerozumím těmto diskuzím jak dlouho co vařit…není snad nic jednoduššího, než po uvaření kouli rozříznout a mrknout, zda je zcela provařená (ať v páře či vodě)…jistě doba vaření záleží na složení směsi…

Šolcik

Šolcik před pěti roky

Tomajo » Taky bycvh chtěl vidět frajera, co uvaří 20mm koule za 1 minutu ve vodě, natož v páře. :-D Tedy pokud hodí do vařící vody pár kuliček, takový množství aby to příliš neochladilo vodu, takl věřím že jo. Já vařím v páře taky ve velkým (12–15kg) v 5ti vrstvách na sobě a 20mm vařím 15–20minut.

Kritik

Kritik před pěti roky

Schneider » Za minutu v páře ty koule ani nevohřeju :-)

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před pěti roky

Schneider » dělám to tak jak mi to vyhovuje a jsem si jistej, že za 1min. bych kuličky určitě neprovařil.

daniels

daniels před pěti roky

Tomajo » díky moc

Upraveno moderátorem daniels v 12:22, 14. 3. 2015.

daniels

daniels před pěti roky

No nic kašlem na to

Schneider

Schneider před pěti roky

daniels » jj je to pojivo,napsal jsi to dobre…ja jsem tim myslel proc jsi mluvil o Hulinu,kdyz oni tam moc vajec nedavaj…

daniels

daniels před pěti roky

Schneider » no ja jsem vždy daval vejce když jsem vařil ve vodě a letos chci prubnout v paře ale to jsem nevěděl že těsto bez vajec bude držet pohromadě a myslel že je to pojivo

cba

cba před pěti roky

Tomajo » když je řidší těsto tak se kuličky můžou zdeformovat, ale když má tu správnou konzistenci tak je dávám klidně aj do dvou vrstev

Schneider

Schneider před pěti roky

daniels » kde jsi to nasel? co vim,tak tam do vetsiny kouli nedavaj vejce…

Schneider

Schneider před pěti roky

melo tam byt max 10 min.

daniels

daniels před pěti roky

Takhle to popisují kluci z krmiva Hulín. Nejlepší a nejšetrnější variantou je ale vaření v páře, kdy se z těsta nevyluhovávají žádné suroviny! V páře vařte boilies o průměru 16 mm cca 13 minut, 20 mm cca 16 minut, 24 mm cca 20 minut. Delší doba varu v páře ale boilie neuškodí ! Pokud je však těsto příliš řídké, může se i zde rozpouštět!
•Skladování: Skladujte boilies směs v suchu a temnu, v dobře uzavřených, neprodyšných PVC obalech, aby směs nevyvětrávala. Doporučuji spotřebovat tento boilies mix nejlépe do 3 měsíců. Sice vydrží mnohem déle, ale dochází pomalu k samovolnému vyvětrávání vonných silic z koření a dalších přírodních složek. Žádný výrobek na přírodním základu nevydrží mít stejné vlastnosti po dlouhé měsíce skladování. A na tom pak závisí i úspěch u vody.

daniels

daniels před pěti roky

Schneider » 1min vždyt neprovaříš ani vejce ne

Schneider

Schneider před pěti roky

Tomajo » nevim co mas za testo,ale me staci do max. 1 é nimut to povarit v pare,zbytecne si nicis aromaticke latky…

Dendy036

Dendy036 před pěti roky

Ahoj,parím boilie v parnom hrnci niekolko rokov.Mam od fi Tefal.Dve nádoby.Lahko to zistíš kolko ich tam nechať.Po zväčšení napuchnutí guličiek ponechat max 1 minútu!Podobné ako pri varení.U každého hrnca to môže byt individuálne.V Te­fal mám 20mm-cca 3min,24mm cca 4–5min.Krásne mi napuchnú aj ked ich mám navrstvené v obidvoch nádobách,maj sa pekne.

Tomajo

Tomajo před pěti roky

daniels » já boilie na sebe nedávám, vždy jen jednu vrstvu a ještě nechávám nepatrně prostoru, protože při napaření se boilie částečně zvětší. Parní hrnec je úplně v pohodě, jen to není na větší výrobu.

daniels

daniels před pěti roky

Dostal jsem parni hrnec a chtel bych to prubnout četl a slyšel jsem že boili je lepši v paře a prosim té nevadi když bude boili na sobě při vaření

Tomajo

Tomajo před pěti roky

daniels » 15 minut a je hotovo

daniels

daniels před pěti roky

Tomajo » jak dlouho vařiš v paře např.20mm boili

Tomajo

Tomajo před pěti roky

80081-1-309.jpg


V pare varim uz nekolik roku, zacinal jsem fritakem s vodou jen na dne, potom parni hrnec a nakonec jsem presel na tento zasobnik, velky hrnec a poradnej horak.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 1 (29) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (6 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Žádné aktuální akce.

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč