Boilie Kuchařka.

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Boilie Kuchařka.

Boilie Kuchařka.

Založil dodo29

Dne 9. 3. 2012 01:57

Odpovědí: 1832

Boilie Kuchařka.

Sem můžete vkládat recepty na boilie nebo vámi oblíbené suroviny a jejich koncentrace popřípadě poznatky při domácí výrobě.

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 45 (1832) Starší Nejstarší »

Broula

Broula před šesti hodinami

runaway » kdyz to ma tendenci trosku bobtnat, tak se to projevi ihned jakmile to vyleze ven z pistole nebo mlynku…udelej mensi prumer hubicky, presne jak rikas…idealne, ze budes postupne a po kousku hubicku prirezavat az to bude ono

runaway

runaway před 13 hodinami

Broula » Jako takovy problem s rolovanim nebyl, po vytvoreni hadu jsem do minuty roloval tak nevim jestli za tu dobu to jeste tolik nabide ( testo jsem klasicky nechal ulezet). Nejednodusi bude koupit jeste par hubicek a seriznout na ruzne varianty

Broula

Broula včera

runaway » duvodu muze byt nekolik. Z moji zkusenosti by to mohlo byt bud tim, ze boilie testo po vytlaceni hadu trosku nabyde diky svemu slozeni. A tim padem mas spatny prumer hada. V prvnim pripade, kdy bylo slozeni smesi jine, tak se to nemuselo stat. Tzn. jednou z pricin je prumer finalniho hada.
Druhou pricinou muze byt to, ze testo preschle…resp. spatny pomer tekutych a suchych slozek. Pokud to hned michas do finalni konzistence, tak nektere slozky mohou za nejakou dobu natahnout vlhost a testo se pak neda rolovat. Takze rada je michat testo tak na 90% finalni konzistence (trochu lepive), pak ho odlozit do lednice a ono „dojde“

Příspěvek upraven autorem.

runaway

runaway včera

Jaka muze byt pricina? Dnes jsem delal 2druhy boiliesu, hady z jednoho testa sli v rollballu paradne jak 20 tak i 24mm. Druha smes v rollballu delala uprostred kouli diru. Muze to byt hrubosti nebo?

ideafix

ideafix před měsícem

Slavíček » možno. Používán pistoli, takže je opravdu třeba mít těsto dobře rozmíchaný a se správnou konzistencí, aby to lezlo jak má.

Slavíček

Slavíček před měsícem

ideafix » Omyl namícham to pouze michadlem víc s tím nic nedělám zbytek domícha mlýnek proto žádnou vzduchovou pistol nechci .Ta tohle nedokáže navíc vytlačí mlynek jakékoliv těsto .

Příspěvek upraven autorem.

Vetesnik

Vetesnik před měsícem

Já používám stavební míchadlo s velkou vrtulí a na pohodu.

Kubias

Kubias před měsícem

Vrtačkou to úplně neuhnetes ale docela ti usnadní práci když si to rozložís na menší dávky..nebo si někde sehnat starou albu a je to.. :)

ideafix

ideafix před měsícem

Míchačka je pomocník jen do určitého bodu. Těsto s tim fakt neuhňeteš. Buď růčo nebo hnětač těsta, jinak se to prostě ojebat nedá.

hinterfisch

hinterfisch před měsícem

Díky všem a to domícháte tou vrtačkou úplně? Nebo jen do určitý tuhosti a pak už v ruce. Vrtačkou to taky dělám, ale jen dost řidké a pak musím růčo.

Šupina

Šupina před měsícem

Slavíček » No vžyť jo,mám ho taky jen mi nesedí ty otáčky. Mohlo by být pomalejší. Včem to mícháš v tomhle množství? Já mám dvaceti litrový vědro a mýchám ze 3 kil suché směsy…

Slavíček

Slavíček před měsícem

Šupina » Namicham michadlem testo z 8kg suche smesi uplne v pohode lepsi nez se s tim patlat rukama po 3 kg

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před měsícem

hinterfisch » pouzivam michadlo na maltu

Šupina

Šupina před měsícem

No jelikož už jsem vrtačku Narex oddělal, tak jsem si pořídil na hnětání těsta mýchadlo na lepidlo. No není to ještě ono,škoda že nemá menší otáčky…,ale pomocník to je…

ideafix

ideafix před měsícem

hinterfisch » je to náser no, ale velká hnětačka těsta stojí raketu, takže do budoucna to vypadá pořád na ten ruční náser v maltovníku :/

Kubias

Kubias před měsícem

125444-1-197.jpg

125444-2-433-nahled.jpg


Hinterfisch : tady máš dvě možnosti..ale když je toho opravdu víc tak ta vrtačka taky nic moc…

hinterfisch

hinterfisch před měsícem

Jak mícháte těsto? V ruce je to dost hrozný, když toho dělám víc. Dík za tipy.

Filla

Filla před měsícem

Chudýpocestný » Sam ses naprofiloval. A vubec, chce se nekdo seznamovat s pocestnym, kterymu do kapuce sotva vidi? Ja teda moc ne.. Hodne zdaru s Olizy a gajduj .)

Chudýpocestný

Chudýpocestný před měsícem

Filla » zase sem se o sobě něco dozvěděl tak dík rád sem tě poznal Fillo:)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Filla » Voe :-)

Filla

Filla před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Cos cekal, kdyz to bylo mastny jak slipsy po znich?!

Filla

Filla před měsícem

Chudýpocestný » Snazil jsem se kafrat do tematu firma na vyrobu boilie, jeji vznik, expanze na trh. Vykryk do tmy, prejdi to. A narazel jsem konkretne, ale nechtel jmenovat.
Verim, ze jsi cistej jak slovo bozi, nikdys do prdele nikomu nelezl a jsi velice sikovnej roller a lovec. Ale vubec Te neznam, nevim z kyms za kolik a komu za bivakem. Ale urcite to byla kvalitka .))

zimbuch

zimbuch před měsícem

vášní bylo dost kolem . Nicméně každá směs 50/50 má jiné složení . Některé obsahuji i rybí mouky a mléčné produkty.. Jiné tak jak píše níže jsou jen sojovka psenicná krupice . Máš lepší si to doskladat a vyje to nejspíše i levněji..

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Filla » nečekal jsem, kolik jeden kacířský recept způsobí vášní.. :-)

Chudýpocestný

Chudýpocestný před měsícem

Filla » věřím a vím že jsou i výjimky kteří nikdy testera nedělali nikomu do zadku nelezli a přitom mají odšuláno víc jak kdo jiný a mají i dost poznatku od vody jak koule vylepšit,mne překvapuje po přečtení podobných článku jako je tvůj jak se všichni známe a víme kdo jak co na koho a za kolik:))

Filla

Filla před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Chvilu vydrz, podivam se do kyblu co mam u kokandla ve sklepe a neco Ti prepustim. Urcite tam bude sus.mliko a naka krupica.
Koukam, ze ses preptal i tady, jestli Ti ta mastnota bude drzet s tou 50/50, chi chi

Kazdej ma strasdne nacteno, kazdej je strasnej expert, co se skrz kaprarsky ramena nevleze do futer. Ale kdyz se ma neco novyho umotat, nebo se pro dobrou vypravu jakkoli obetovat, je zesranej jak baran :)

edit: k tem „pravdam“ niz bych jen rad napsal os. zkusenost… jestli si v teto dobe nekdo mysli, ze prorazi s vyrobou navnad a nastrah, ve smyslu, ze by ho to melo full time zivit, muze se bolestive mylit. Pokud neni v zastoupeni nejaky hardwear, ktery dotycneho dostane na pulty kamennych kramu, kam se snad mimo jine vsere i s navnadou, na niz samozrejme musi valit nekoncici vlny marketingu, vsechny ty blazniviny s testery a zavody, bude to mit tezky. Smotnout po praci navecir par 10tek kg kouli, to by slo, ale ve velkym horkotezko. Ve velkym i v pripade, ze ma za zady silnyho pomerne invesora..
Ctu tady pekny hovna od kluku, co od nas dostavali slevnene koule jako testeri a ejhle, oni uz presne vi, co to cele obnasi a jak to bude asi hratelny. Pekne parto pekne, rad jsem zas nakoukl mezi tu nasi „jelitu“ :)

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Slavíček » Chci boilies tvrdé jako kámen.. Bez esencí.. Prostě „selektor“ :-) takže albumin, gluten a klíčky..

Šupina

Šupina před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Dobře pojí i namleté ovesné vločky dávám 10% na 1kg směsi.

Slavíček

Slavíček před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » V pojivosti je nejlepsi albumin ale je drahy. Videl bych to kombinaci klicky krupice gluten . Pomer zalezi do jak teple to chces pouzit . Je mozny pojivost pak upravit ze cast vajec nahradis vodou kdyz tu smes budes chtit pouzit do chladnejsi vody . Osobne chytam 3 smesi 1 do teple vody 2 do studeny vodu nedavam

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před měsícem

Slavíček » taky nevím, z krupice si dělám jen kaši se skořicí :-)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Slavíček » takže co je těch 40% pojiv?
Albumin
Semolina
pš. klíčky
gluten?

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před měsícem

Tomajo » Moc tomu nevěřím když to vydělíš 225 g krupice je málo a to ještě nevíme kolik tam opravdu výrobce dal .Můžou tam bejt ještě další suroviny. Běžně dávám 40 % pojivých složek na kg .Podle teploty vody navíc krupice moc nepoji

Tomajo

Tomajo před měsícem

Slavíček » však těch 500g krupice to všechno dobře podrží

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Slavíček » ou kej, takže čím nahradit těch 45% aby to drželo, šlo rolovat a zbytek zůstal dle receptu?

Slavíček

Slavíček před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Pochybuji že to bude držet .Ta směs 50 na 50 bude mít tak akorát pojiv aby držela .Ostatně 50 na 50 jestli nevíš znamená 500 g sóji 500 g krupice.

ideafix

ideafix před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » spíš jsem myslel, kolik obsahuje pojivejch složek. Řekl bych že to nebude držet a místo omýlání se budou kuličky hned rozpadat. Ale tězko říct takhle od boku. Osobně bych někde ubral 5% na rybině a přidal ještě lepidlo.
Ovšem… tu směs 50/50 fakt neznám a netušim co obsahuje.

metloš

metloš před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » no právě, tak si kup rovnou hotovej barák a máš vystaráno :-))

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

metloš » to bych přece dělal i s klíčkem, krupicí atd.. ;-)

metloš

metloš před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » hmm to je dobrý přirovnání, v obou případech vlastně jen smícháš už výrobky no … tady je každá rada drahá :-))

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

metloš » hele, když stavíš dům svépomocí taky nepálíš cihly :-)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

ideafix » kde co :-)
Proteiny, vitamíny, uhlohydráty, atraktanty atd..
V kile suché směsky to vyjde asi na 25Káčé

Příspěvek upraven autorem.

ideafix

ideafix před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » co vlastně obsahuje ta směs 50/50 víme?

metloš

metloš před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Těžko říct a vlastně proč jí kupovat … udělej jeden recept na jistotu a pak uvidíš. když doma tak komplet …

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

metloš » to je právě všechno v té směsce 50/50 ne?

metloš

metloš před měsícem

NeBeroun alias Qwerty81© » Zahod glm a RR … dej 30% r. moučky, 10% klíčků, 10% mléčný pro., 20% kuku mouky a 30% krupice … mělo by to dobře držet a v pohodě rolovat …

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před měsícem

Nazdar kuchaři, mám záludnou otázku: je možné použít směs 50/50 jako zdroj pojiva a objem. přísad? Abych se nemusel zabývat poměrem glutenu, klíčků atd.?
Díky za rady
Recepis:
15% olihň. moučky
15% losos. moučky
5% GLM extraktu
5% RR
5% LT75 losos
10% ptačí zob
45% mix 50:50

Příspěvek upraven autorem.

Danda05

Danda05 před měsícem

smolda » no právě ty šmoulo :-) :-) :-) dle tvoji logiky by ten Prazdroj musel prodávat desetinásobně dráž protože má o milon zaměstnanců a nákladů víc :-) :-) :-)

smolda

smolda před měsícem

Danda05 » Z aquathermu jsme byly pozváni Ke Flekům, taky minipivovar. http://ufleku.cz/…ty/suvenyry/

smolda

smolda před měsícem

Danda05 » https://byznys.lidovky.cz/…my-trhy.aspx?… Důležitá zmínka-DOTACE

smolda

smolda před měsícem

Danda05 » Pravda, většinou je levnější, když prineseš vlastní petku, aby ti to měli do čeho načepovat.

smolda

smolda před měsícem

Danda05 » Mini pivovary prodávají za polovinu co velký pivovary? Ale, novina. Dokud jsi u mini pivovarů musel být registrovanej v jejich klubech, aby ti mohli prodat pivo a ojebat tak obchodni zákoník, byl tam malej rozdil v ceně. V momentě kdy ty pivovary začnou expandovat, cena je stejná.Medlešickej pivovar, Chotěboř a poslední v dosahu kam jsme jezdili pro pivo byl ve Žlebských Chválovicic, to měl vedlejšak k palírně. Je to dlouho, nevim jestli ještě funguje. Mám dva kamarady fajnšmekry na mini pivovary, jezděj po republice na montáže a degustujou. Cena mi přijde stejná jako u velkyho pivovaru. Takze znova Prazdroji.

Danda05

Danda05 před měsícem

smolda » takže ti tedy cena koulí kolem čtyř stovek přijde cajk ? A teda to aby se rybáři chytající na věhlasný naše značky báli ze rozšíří výrobu :-):-) :-) to pak budou koule tak za osm set :-) :-) :-) a ty tomu budeš tleskat co by jako rybáři chtěli :-) :-)
Podle této idiotske logiky by musel třeba minipivovar prodávat pivo za pět korun, ale Prazdroj tak za dvěstě pade :-) :-) :-)

Chudýpocestný

Chudýpocestný před měsícem

a háček se dává pod nebo nad kuličku?:)

smolda

smolda před měsícem

Broula » Njn, nebaví mne poslouchat že každej krade, vyrabí to za prd a prodavá předražený! Většinou jsou to ti co za každým slovem přidávají chci slevu a chci bejt testér:-) Taky jsem byl zaměstnanec, ale toužil jsem bejt svým panem a splnilo se mi to. Teď už tohle poslouchat nemusím!!!

Broula

Broula před měsícem

smolda » hele tady tem expertum to nevysvetlis…sami jsou zamestnanci, takze vubec nemaji poneti, co se za tim vsim ukryva.
Na to sedi takovy vtip…Co si rekne American a Cech , kdyz vidi nekoho v krasnem novem aute???
American…„hmmm, ten se ale musel nadrit“
Cech…„sakra, kde na to nakradl?“

sindeji

sindeji před měsícem

smolda » Mě se zdá, že si to řekl :-)
Otázka: „…čím větší provoz tím větší cena?“
Odpověď: " Ano, pokud nepočitáš jen cenu vajec…"
Nakonec na tom nesejde. Pokud jiní výrobci nabízí stejně kvalitní a funkční výrobky za menší cenu, pak já jako zákazník neřeším, kolik stojí tenhle stroj a že zdražili tohle.

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před měsícem

Tak presne :)) taky nejak začínaly … dokonce v jednom videjku pan N rikal ze michal doma ve vaně u rodiču.. Jsou to investice ale k takové výrobě potřebuješ odbytní pole…Nebo si mysíš že ten co jak rikáš to dělá jako melouch do toho neinvestuje čas energii…

Knedlik

Knedlik před měsícem

smolda » ale oni taky začínali prece jako patlalove v garáži a postupně se rozrůstající a az pak si mohli dovolit koupit ty špičkové stroje a prostory :))). Nevim koho nás myslíš..

smolda

smolda před měsícem

sindeji » Nic takového jsem neřekl, mluvim o investici do veškerého zařízení aby jsi mohl vyrábět ve velkém. Navíc je to sezónní výrobek, neda se prodávat ve velkem 12 měsiců v roce.

smolda

smolda před měsícem

Knedlik » Ano a ten prostor a mašiny dostali a nebo je museli koupit? Až si otevřete stánky na vystavě a začnete svoje zázraky vyvážet, přijdu se vám omluvit!

Knedlik

Knedlik před měsícem

smolda » ty ses úplně mimo, většinou maj vlastni prostory do kterejch investujou, takže ty prostory ziskavaj na ceně…ty si sežral salamounovo hovno nejspíš :)))) sidneji ti to napsal dobře…dokonce i ty stroje co si koupej,maj furt cenu,takze je časem prodejem zaplatej a ještě je pak muzou prodat

Příspěvek upraven autorem.

sindeji

sindeji před měsícem

smolda » Něco mi říká, že když se s objemem výroby snižuje efektivita, tak je něco špatně…

smolda

smolda před měsícem

Slavíček » Mě stačila jenom cena elektro instalace pro mašiny ve výrobně! Povoleni od Čezu, nová přípojka aby to udrzela, atd. Pak voda, topení, je toho spousta. Není to jen o varně a rollbalu:-)

smolda

smolda před měsícem

Knedlik » Běž běž, výrobnu jsi viděl jen na videu a máš přehled :-). Respekt, nechceš mi dělat cenové nabídky? Já se s tim seru.

Knedlik

Knedlik před měsícem

smolda » nevim kolik rikal tesinak ve videu,ze vyrobí za den kg,ale bylo to na tuny a to mu to jede na cca jednu tretinu,tak kdyby si dal po odečtení nákladů,na kilu 30 Kč,coz bude 100 pro vic,tak je to za mesic a rok celkem raketa nemyslíš????? takže dik za odpoved,jdu se prebalit :)))) a jak psal slavicek,suroviny budou mit za jinou cenu,jak šmudla v garazi

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před měsícem

smolda » Samozřejmě pokud začneš dělat na kšeft a budeš platit daně zaměstnance reklamu nemůžeš to prodávat pod cenou musíš všechno započítat . Na druhou stranu jsi schopný koupit suroviny za cenu za jakou to v malém nekoupíš .Protože musíš kupovat v tunách jinak se s tebou někde nebudou vůbec bavit .

Příspěvek upraven autorem.

smolda

smolda před měsícem

Danda05 » Ano, pokud nepočitáš jen cenu vajec. Kazdej kdo někdy dělal provozy, co se týce instalací mi dá zapravdu.

smolda

smolda před měsícem

Slavíček » Já netvrdím že to v malém měřitku nejde udělat za třetinu, mě fascinuji názory že je to samé vyrábět par kilo a par tun denně.

smolda

smolda před měsícem

Knedlik » To klidně začni chcát smíchy, pokud nechápete rozdil v tom vyrobit 400kg měsičně a 400kg denně, těžko vám něco dojde. Ať už jsou to nároky na prostory, uskladnění, manipulace se surovinama, elektroinstalace, s 25A jističem toho moc neužiješ,do toho nároky na výrobnu, hygiena, hasiči, povinné revize, chčiju smíchy já z vás! Vidite pouze cenu vajec.

Danda05

Danda05 před měsícem

smolda » nevím nechci se hádat, ale podle tvoji logiky čím větší provoz tím větší cena ?

Danda05

Danda05 před měsícem

Slavíček » no mě to je jasný, sám sice nekoulim ale brácha jo a vím za kolik jdou dělat dobrý koule. Spíš me to pobavilo v souvislosti s kolegou níže. Který sice koulí jako melouch ale cenu jak většina expertů na krámě :-) :-) :-)

Slavíček

Slavíček před měsícem

smolda » Na kseft to normálně nedělám .Byla to reakce na odkaz dole. Ale jestli chceš můžeme se domluvit .Za roky co to dělám mám dobrou představu za kolik co jde uvařit.Aroma ccmoore plus tekutý jet fish nikl blazek .

Příspěvek upraven autorem.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 45 (1832) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (25 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč