Boilie Kuchařka.

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Boilie Kuchařka.

Boilie Kuchařka.

Založil dodo29

Dne 9. 3. 2012 01:57

Odpovědí: 1646

Boilie Kuchařka.

Sem můžete vkládat recepty na boilie nebo vámi oblíbené suroviny a jejich koncentrace popřípadě poznatky při domácí výrobě.

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 41 (1646) Starší Nejstarší »

Beagle

Beagle před jedenácti hodinami

Kup si teď ten javorovej sirup z Lidlu za kilo a máš vystarano

Příspěvek upraven autorem.

Majco

Majco před dvanácti hodinami

Je mozne kupit tekute potravy..(krill, pecen, atd atd) aj niekde inde ako u vyrobcov boilies?

Šupina

Šupina před týdnem

Slavíček » Tak to jo,jediný na co jsem chytal od Zelenky byl Amino bentos -ryba(taky octovka) docela to na to jezdilo…

zimbuch

zimbuch před týdnem

Šupina » spiše max nolert přebral vyrobu je az napadné jak má koresponduící kuličky. I prvotní program v očátcích u nás:))

Slavíček

Slavíček před týdnem

smolda » Nevím jaký dělal příchutě ale všechno smrdělo po octu

Příspěvek upraven autorem.

smolda

smolda před týdnem

Slavíček » Počkej, octovka, Moruše?

Slavíček

Slavíček před týdnem

Šupina » Vim ze koule pro zelenku delal podrazil dnes firma carp inferno rikali jsme tomu octak.

Příspěvek upraven autorem.

Šupina

Šupina před týdnem

Slavíček » Nevím to jistě ,ale řadu výrobků Nutriga navrhl Zelenkovi M.Nolert…

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

to jste nemeli kluci ale key :)) to uz by jste mneli 25kg kapry z kaluže :))
Nutroa mněla dvouvrstvé ke konci a slimy mněla taky

Slavíček

Slavíček před týdnem

Chudýpocestný » Neco podobnyho jsem delal kdyz jsem zacinal 30% rybi moucka 30% mlecny protein vajecna smes doba varu 20mm 1,5 minuty .Chytalo to dobre ale vsechno zadna selektivita

Příspěvek upraven autorem.

Chudýpocestný

Chudýpocestný před týdnem

Slavíček » ten sem roky doma dělal,jemně mletý kaseinát+vařit pod2minuty a byla tvrdá slupka s měkkým středem k tomu stačila rybí moučka a betain a samovolný rozpad(kultura)byla zaručená vysoká výživnost za relativně přijatelnou cenu a tyhle koule vždy záběr udělaly v jakémkoli období,proto pořád beru hnv za uspěšné

Slavíček

Slavíček před týdnem

smolda » Nevim je to mozny delal to pro nej podrazil

smolda

smolda před týdnem

Slavíček » Neměl dvou vrstvé koule kdysi Zelenka? Nutriga, nebo jak se to jmenovalo.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » 2 vrstvy koule by sli udelat i doma jinak jak je neco uspesny hned to jeden od druheho kopiruje

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » má tam ty slavné kultúry. čert ví co to je. Podle všeho nejaké aktivní bakterie. nebo co :)) Neobhajuji cenu ale muže to byt něco o čem nemáme žádné mínění.Ukáže čas. ale podle všeho se do to vymyslel jeden z prukopníku výživných hodnot v boilie. Jen jsem čučel jak začaly ostatní firmy mastit 2 vrstvé koule.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Kdyby tam bylo 50 co vim tak jich tam je pouze snad 20 vyjde kg na tisice .Asi to kouli nash osobne rucne a farar tomu zehna ze chce takovou nehoraznou cenu

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Na tom je založen potravinový signál. Přirozeně vyhledávají tyto látky. V tom už toho moc neobjevíme. Dnešní některé ceny u kuliček jsou drsné. Když vzpomenu nash the key jde mi mráz po zádech ..50kuliček 300kč :)) No a to je to že tech co něco ví o konstrukcích směsí už není tak moc nebo se tomu už nevjenují.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Jako clovek si nedokaze vytvorit nektere aminokyseliny kapr na tom je stejne . Jsou tak zvane esencialni co musi prijimat z potravy lysin , methionin , threonin isoleucin leucin fenylamin tryptofan valin. To jsou zakladni je jich samozrejme vic. Z jater se delaji i pripravky pro sportovce je to dobry zdroj aminokyselin. Doma jsem to zkousel pouze jednou a uz to vypadalo na stehovani . Kdyz jsem susil ve sklepe klobasu smrdello to behem par dni ze sklepa az do druheho patra musel jsem to dat do kyblu a zasypat soli jinak by me lidi vystehovali

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Nutnost k tomu provozovat vého koníčka ..nebo svuj životní styl. Já taky žiju v paneláku a vubec se s tím nemažu. Když dojde soused nebo nějaký jiný provokatér tak zavařuji nebo vařím držtky. A musím říct že osttaní učasnici domácnosti jsou schovívaví nebo mají strach mi něco říct :)) V tomto mám od rodiny velkou toleranci.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Taky je fakt že AMK je celkem dost druhu a kapr potřebuje kazdou v jiném množství. Píšeš že použiaj jatru což je velmi dobry uchovatel těchto látek :)

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Kdybych nemel moznost varit u rodicu tak v panelaku to zkratka nejde a takovych lidi bude vetsina Navic driv to cloveka i bavilo dnes to beru jako nutnost udelat to za zlomek ceny za kterou bych to musel koupit

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Tak dneska asi už nic neudělá nějaký ohromný skok.
Už takových jako jsme třeba mi dva moc není nebo jsou v povzdálí. Masirování a rychlost jednoduchost .. Hesla dnešní doby.O chuti málokdo přemýšlí. Třeba za čas spravnou propagací to bude objev a kotány bude na urovni microsoft :))))

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Kdyz jsi zminil ty enzymi kapr ma ve streve prevazne enzym trypsin delal jsem i tyhle pokusy pridaval do boili moucek uz jsem od toho upustil.Na lepsi traveni by meli stacit kvasnice jsou plny vitaminu mineralu bilkovin

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Pujde spíše o dobrou látku která jim usnandnuje trávení. Zejména v kombinaci z trávicímy enzymy. Učinnost nemusíme poznat z určitostí. To by bylo spíše na rybník keterý je už léta prochytavaný aje těžké vubec něco ulovit zjstit jestli prijmou či ne. Nebo to zusit na cíleném lovu.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » jedna slozka z toho neudela zazrak

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

myslím že to budou všechny faktory jen v tom neumíme najít souvyslosti :)) ale všeci víme že je milujinkujou :))

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Vim je to soucast organizmu otazka je nakolik opravdu funguje zasadni rozdil jsem nepoznal

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Tak získávat z melasy se může ale obsahuje ho každá živá kultua.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Betain jsem kdysy zkousel uz to nedavam funguje boili i bez techto prisat .Betain se ziskava z melasy

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Chudýpocestný » Já budu toho názoru že je to přirozená potrava kapra kterou hledá přirozeně.Tak jako jiné organizmy obshuje betain který může být signálem k snědku. Přirovnal by jsem to třeba že i kapr pojí nnějaká vodní rostlinstva. Je všezravec a ryba klidného krmení :))

Slavíček

Slavíček před týdnem

Chudýpocestný » Hledal jsem kolik treba ma sladkovodni slavka uvadi 12g bikovin na 100g u musle z more 17g .Pisou maso je lepe stravitelny nez maso hospodarskych zvirat . Tuhle otazku uz jsem si polozil kdysy bude to tim co vylucuje zbytky amoniaku proteinu nic nedokaze travit vse na 100% To same budou sneci patentky .

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Barva nebude jeden z nejdůležitějších aspektu přinuceni kapra ke zběru. Přes den bude větší učinnsot ale prvotní bude potravinový signál.Sice můžeme se bavit o vnímání barevného spektra kapru. I o tom že žádná voda nemá stéjnou barvu. Také preferuji přirozenou barvu návnady. Ale třeba barvení zkušebních koulí je dobré i v tom že čím rychleji strácí barvu tím lepe pouští co nepostřehnem okem.Minulý rok se mi kolega svěřil ve své slabé chvilce :)) že z boiliem c črné barvě má lepší uzpěšnost na bahnitém revíru. Samozřejmně se stejným boilie. Něco k ůvaze :))

Chudýpocestný

Chudýpocestný před týdnem

Mám dotaz na dva pány diskutující pode mnou:co je prvotní impuls kapra pozřít sladkovodní mušli? je to za A-geneticky daná informace sežrat vše co se pod hladinou pohybuje(a ejhle já žiju=potrava jedu to sežrat znova) nebo za B-při zpracovávání látek vylučuje mušle zbytky nebo tekutinu uvolnující zbytkový pach potravy čímž kapra naláká, nebo za C-máte svoji teorii? podotýkám že samotná mušle nemá v ustech člověka žádnou chut' to mám odzkoušeno a dle mého má syrové maso mušle hodně proteinu:)

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Jak vysledny boili pracuje člověk pozná podle povrchu koule mění barvu povrchově měkne . Samozřejmě je otázka kolik bílkovin vůbec obsahuje nějaká tekutá potrava .To nikdo neuvádí na obalu tak mužem pouze spekulovat. Játra jsou dobrý léty osvědčený atraktor jak tekutý tak práškové . Do té svoji letní směsi dávám všechny možný tekutý potravy játra se vším funguje.Záleží na jakou cenu se chci dostat kolik hodlám krmit .Přeci jenom u domácí výroby jde i o cenu jak se člověk dostane přes určitou mez může si boili rovnou koupit . Konopí má tak kvalitní bílkovinu že pro lidskou spotřebu se tvrdí že dokáže nahradit maso .Krom 25 % bílkovin obsahuje kolem 30% kvalitního oleje .Barvu nepoužívám nevěřím na její účinnost kdyby byla barva tak důležitá tak co v noci ?

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Máš pravdu taky zastávám názor že ůplné HNV není nutné.Pstačjicí množství je tak jak ty píšeš něco kolem 30–40pr bílkovin.I když větší jedinci budou mýt jiné energetické nároky. K čemuš by se mělo přihlédnout. Bude hrát roli stavba směsi at se vše správně vyplavuje apod. Nemálo zkušených kaprařů má rádo když se kulička tak nějak omývá. Dodává jim to asi jistotu že návnada vykonává svou práci.:))
S tím prtiklem máš pravdu že se vracejí a mají to v oblibě. To zejména kukuřici.celkově. Kkuku je zajímavé téma. Jsou revíry kde se lovilo hojně na boilie a po nekolika letech tam v podstatě ulovíš kapříky jen na kukuřici. To že ji mnohdy používájí rybářik dlouhodobému předkrmování a ryby stále loví na jednom místě přikládám spíše neobvyklé skladbě jak zrna tak jinych skrobu apod. Nesporné však je že se loví všechny druhy ryb. Pak to muže být i vyýrazná barva.Samozřejmně že jiné partikly mají obsahy oleju a ruznych masných kyslin a to kapra přitahuje. Jinak by jsme nedavaly do koulí konopné mouky a jiné.
Já vesměs na tekute složky pohlížím jako na atraktory nebo lákadla. Jak by jsem tak řekl nezahrnuji je do výživné hodnoty.
Třeba mne někdy zaráži že třeba tekutá játra v jedné směsi funguje tak že ti přinese více záběru a v druhé spíše uškodí nebo jak nemám rád to slovo slektuje.Jsou to samozřejmě směsi na stejném základě.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » K tomu HNV driv jsem vsechno stavel na tehle teorii . Dnes to vidim jako nesmysl plitvani surovinami . Partikl nema ani zlomek bilkovim presto ho ryby zerou roky porad dokola . Vezmi si syrove maso kolik ma bilkovin kolem 15g na 100g. Vetsina rybaru ve snaze udelat top nastrahu da klidne 50% rybich moucek . Jenom ty moucky maji kolem 30% bilkovin 10% vejce a dalsi slozky jako objemove suroviny pojiva tekuty potravy jsi pres 50% . Pritom se tvrdi ze ryba dokaze vyuzit max kolem 30% . Nutricni hodnotu tolik neresim ale co pouzivam smesi hotovy boili obsahuje max kolem 30% vic je zbytecnost . Zalezi na teplote vody

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Většina es olejů se získává jak jsi napsal destilací zkoušet jsem je vyrobit .Ale materiálu musíš mít metráky navíc u nás je omezený výběr rostlin .Mám doma 21 es olejů ale většinou používám 5 .Samozřejmě že chuť ovlivňuje každá složka záleží v jakém poměru je ve smesi Chut dela cele slozeni plus tekuta slozky.Když člověk praxí pokusy přijde na optimální složení jak to ochutit už v tom není nic složitého . Stačí upravit trochu poměr nebo vyměnit nějakou složku a máš hned trochu jinou směs .Sestavil jsem hodně směsi ve finále používám pouze 3 . 1 do teplé vody 2 do studené .Moc to neřešim abych změnil chuť směsi dávám pouze jiné koření a tekuté složky .Do studené vody mám hrubší směs míň pojiv jinak ochucenou . Sůl je dobrý zvýrazňovat chuti dáváme to i do sladkých pokrmů .

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Esenčaky jsou extrahovane složky těchto bylin at už maseraci nebo destilací nebo lisováním .Čisté složky koření u každého to je jiné U chilli je to třeba kapsaicin

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Ptačáky je dobré dat určcitě i z důvodu trávení mají vcelku stejnýy učcinek jak na lidské střevo :))Jo tak z v tom jsem určo za že esenčaky pomahají esnci.tak je to tekuá složka jak pišem že ovlivnuje chut. Já jsem za to že na chut se musí koukat koplexněji. Zaklad bude tvořit samotná skladba směsi.Už jen z toho pohledu že některé složky jsou třeba nasládlé jiné neutrální apod.Pak to budou slozky jako AMK esencčaky ty budou dost zasahovat.Jak se budou vyplavovat bude se mněnit celková chut. Tvrdim že nejednodušší apetit stimul je sůl. prostě zvyraznovač. Proto se mnohdy dosoluje.
Dneska už jsou uplně jiné upravene rybiny které e v klidu dají použít ve studené vodě. Je jasné že je to prolomené ted záleží na vkusu každého. Je to spíše dáno technologiemi. Tak jak třeba elektronika prochází inovacemi. Kapří tělíčko je pořad stejné :)) No ale třeba je zpousta znalcu co tvrdí že HNV kapři vyhledávají častěji.

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » Esncialni oleje jsou dnes uz klasika ktera funguje spis nez chut davaji signal pachovou specifickou stopu . Chut vic ovlivni samotne koreni . U es oleju se tvrdi ze funguji i trochu jako emulsifikator pomahaji lepsimu uvolnovani slozek esence do studene vody . Samozrejme ne vsechny jsou dobre do studene vody .KLasicke ptaci zoby jsou dobry do studene vody narusuji strukturu zlepsuji uvolnovani usnadnuji traveni . Zkusil jsem vsechny mozny mocky garnat krabi bilou hunacek tunak losos LT red fish predtravenou ruzne kombinoval .Driv se trdilo kdyz moucky tak do teple vody tohle tvrzeni je uz prekonany zalezi na mnozstvi oleje . Dnes davam jeden druh co sezenu za prijatelnou cenu . Kdyz jsme u te chuti podle me ji ovlivnujou i dost tekute sklozky . Jsou to suroviny na ktere nemusi pusobit delsi cas voda a jako prvni se uvolnuji hlavne ve studene vode .

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Tak určitě je samozřejmostí dané okolnosti lovu. Jak píšeš i kdyby kulička byla ze zlata na špatném místě mužem skákat po hlavách a neuděláme rybu. Vaječné bisqiuty jsou už nějaká top řada :)) mněl jsem na mysli né tak specializované zoby :)) Je pravda že kasein není ve vodě rozpustný ale ma dobrý amk profil což pomuže prirozene lákavosti. Nic méně vodu pohlcuje neříkám dát ranec již kvuli ceny.Živočičné mouky jsou samozřejmně přirozenější ale mají třeba věší obsah tuku což mnohdy není zrovna dobré. Některé dost ovlivnujou chut zejmena pokud nejsou zrovna šetrně udolané. Co se týká chuti je třeba brát v potaz i esenčáky.Tím že je to olej uvolnuje se v jinačím sledu než esence nebo tak. sůstavá prostě déle a po vyplavení esenci je v podstatě to poslední co zůstane:) jejich druhý faktor je i to že ovlivnují chut což mnoho lidí bud nebere v potaz nebo nechcou to brát. Už třeba proflaknutý černý pepř zvedá o dost učinost boilie nebo česnek a pod.. Ale toto dle mne spadá do konstrukce chutí. Jo když někteří ví co kapři chtějí není co řešit..:DDD

Slavíček

Slavíček před týdnem

zimbuch » On musi clovek vzit v uvahu i faktor mnozstvi ryb v reviru uzivnost tlak rybaru teplota vody . Na vode kde je velky tlak tim padem hodne krmeni ryba ma na vyber je vsechno jinak nez kdyz tam sedi clovek sam .Pak dalsi vec stravitelnost pro kapra bude urcite stravitelny vic surovina co se slozenim podoba prirozene potrave . V nasem pripade produkty na masove bazi nez treba mleko . Jeden cas se tvrdilo ze kvalitni boili by mel obsahovat kasein .Kdyz si o nem neco prectes zjistis ze neni ani rozpustny ve vode navic bez chuti . Tak si musime polozit otazku pozna ryba vubec ze v tom je ? Dnes se od mlecnych slozek upousti hlavni duvod je samozrejme cena . Vetsina lidi bere vejce pouze jako pojivo pritom obsahuji i pomerne dost kvalitnich bilkovin dost zvysuji nutricni hodnotu .Ptaci zoby co jsi uvedl jsou v podstate pro odchov mlady ptaku o jejich jedne slozce napovida i nazev pod kterym se prodavaji vajecne smesi . Jak jsi uvedl do obycejne smesi staci pridat neco hodnotneho a hned je vyzivnou hodnotou jinde . Hlavne s toho clovek nesmi delat vedu a snazit se vytvorit neco super vyjmecneho ve finale pak klidne muze dostat na prdel od dobre navoneho srotu . Zaklad je dobry misto krmeni co rybam chutna na spatnem miste kde ryba neni nepomuze nic

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Slavíček » Musím ti dát také za pravdu chut j e velice podstatná záležitost.Už o tom mluvily světoví kapraři třeba Hutchinson nebo Vincent Kluwe. Co se týká bílkovin v boilie mnělo by tam podle mne být tolika nebo více co je kapr schopen strávit. Vzpomenme třeba jedny z prvních firem jako top secret které dodávaly vonavé a slazené kuličky a jak ze startu fungovaly ale po určité době na jedné vodě se staly neučinými. Dále by jsem třeba příhlédl k tomu že kvalitní mléčná bílkovina má dosti ruznorodý aminokyselinový profil ktérý je v podstatě přirozený a bude i atraktivní pro kapra. Netvrdím že 80pr proteinu v kilu je zásadní ale mnělo by se přihlédnout. Ptačí zoby mají taky bilkovinové hodnoty ještě když vezmem v potaz že se třeba použivají k chovu ptaků. Ono se mužeme pozastavit i třeba nad tím co je směs 50/50 pro někoho to muža byt pul pšeničné pul sojové. Někdo tam přidá dobrou rybinu už jsmée uplně jinde.

zimbuch

zimbuch před týdnem

Majco » tak v každem případě by jsem trochu pomlel i z toho důvodu ze dojde k lepšimu rozvrstvení v těstě.Co se tyká přenosu atrakčního ůčinku by jsem neměl zcela žádné obavy.Z jistotou hmyz má svůj přirozený pach který bude určitě znám kaprovy. Stačí když už vzpomeneme lov kapru z hladiny nebo na mušku.Takový hmyzový extrakt :))) Asi by jsem tam nemastil nějaké aroma a odzkoušel jen tak.Pokud budeš mýt kvalitní směs mnělo by to být v pohodě.

Slavíček

Slavíček před týdnem

Chudýpocestný » Je vic slozek co obsahuje kvalitni bilkoviny ve vetsim mnozstvi treba orechy konopi nemusi bejt z masa . Moje zkusenost je takova ze nejdulezitejsi je chut vune . Proti tomu co jsem chytal kdysy jsou ty smesi dnes ze srotu zajimala me hlavne nutricni hodnota . Nej ryby mam chyceny az poslednich 5 let kdy jsem to cely prehodnotil a zajima me hlavne chut . Pokud to rybe nebude chutnat zrat to zkratka nebude a muze to bejt naslaple sebevic .Ryba neni clovek aby neco zrala zpresvedceni ze to obsahuje neco co telu prospeje . To dokazuje prave ta kukurice nebo chleba nutricne nic moc presto to ryby zerou jsou lidi ktery partiklem dlouhodobe krmi flek a ryby chytaji vraci se tam .

Příspěvek upraven autorem.

Chudýpocestný

Chudýpocestný před týdnem

Slavíček » v poho jen tě udržuji v bystrosti:)já když chci aby se ryba vrátila když zrovna nesebrala tu jedinou podvázanou kouli a mám při tom soutěžit s vlivy jako třeba přirozená potrava nebo konkurenční koule tak tam tu bílkovinu raději mám:)

« Nejnovější Novější Strana 1 z 41 (1646) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (6 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč