Boilie Kuchařka.

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Boilie Kuchařka.

Boilie Kuchařka.

Založil dodo29

Dne 9. 3. 2012 01:57

Odpovědí: 1545

Boilie Kuchařka.

Sem můžete vkládat recepty na boilie nebo vámi oblíbené suroviny a jejich koncentrace popřípadě poznatky při domácí výrobě.

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 38 (1545) Starší Nejstarší »

Jirka M.

Jirka M. před sedmi hodinami

Na tvrdost je vaječný albumin.

Makovnik

Makovnik před třemi dny

fishbull » čo ti pomôže kukuričná múka na tvrdosť? obsahuje minimum pojivých látok a keď nasiakne vodou, začne sa rozpadať…

fishbull

fishbull před čtyřmi dny

Martin„Márwin”Šebesta » když tvrdší tak kukuřičná mouka

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před čtyřmi dny

kok » jako po rybách to smrdí, ale že by to bylo intenzivní to asi ne.

kok

kok před čtyřmi dny

Martin„Márwin”Šebesta » tak jestli není něčím řízlá, to co používám tak hodně intenzivní smrad rybiny

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před čtyřmi dny

kok » já v tom mám 20% krupice. Ona ta moučka co mám moc nesmrdí. Zkusím 5% a do chytacích 10 a uvidíme.

kok

kok před čtyřmi dny

Martin„Márwin”Šebesta » 5 až 10%, do chytacích sem dával kdysi i 150g na kilo, je to suveréně nejlepší pojivo a vytvrzuje, ale je to hodně drahá surovina, do krmných kulí s tímhle opatrně bo co ryba nesežere a zůstane v teplý vodě se nerozpadne a zakvasí na dně, v lepším případě vyplave k hladině …a že robin red přebije smradem rybinu?, to se mně nějak nezdá, ale možný je všechno:). Místo toho albuminu můžeš zkusit krupici 10 až 20%, není tak funkční jako ty bílky, ale je levná surovina a koule se lépe provaří.

Příspěvek upraven autorem.

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před čtyřmi dny

kok » Jo, ale to by mi tak nevadilo. Spis to tím RR hrozně smrdí a ta rybí moučka z toho nejde cítit vůbec. Když je chci tvrdší tak albumin tak 5%?

kok

kok před čtyřmi dny

kdyby měl někdo zájem, tak v zimě budu objednávat suroviny, …až na rybí moučku a ptačí zob vše v potravinářské kvalitě, …ceny nevím, uvidím za kolik co nakoupím, samosebou si něco málo přihodím, poštou neposílám, tudíž spíš šance pro olomouc a okolí, …psát do sz a až nastane doba, dotyčné zkontaktuju

kok

kok před čtyřmi dny

Martin„Márwin”Šebesta » rudý je to a barví to jako svině, …že?:)

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před čtyřmi dny

Už mám podle toho receptu tak kilečko ukoulený a celkem vpoho. V další várce určitě uberu ten Robin Red a na radu koka přidám rybí moučku. Jinak jsou pořád takové gumové.

Slavíček

Slavíček před pěti dny

Karlos » Inspiraci najdeš na kapři pohodě

ideafix

ideafix před pěti dny

Karlos » projeď tohle vlákno a stopro něco najdeš. Třeba ten recept od Márwina o stránku zpět může být fajn.

Karlos

Karlos před pěti dny

Čau kluci,měl bych prosbu :) Chceme skusit s kámošem poprví si uválet vlastní kuličky.Tak jsem se chtěl zeptat jestli by jste mi někdo neporadil s receptem…?? Byl bych moc rád za každou vaší radu. Jsme s koulením úplný začátečníci :) Kolik čeho gramů a nějakou tu tekutou složku.

fishbull

fishbull před šesti dny

Slavíček » Na váhu samozřejmě, a některé plovky se opravdu tváří jen jako plovky a sotva zvednou háček. Mám popky co v 10mm zvednou 6ku háček do 8m

LukasV.

LukasV. před týdnem

Hodně záleží na hrubosti korkové drtě. Jemná je k ničemu. Kuličky nevařím, ale pozvolna peču v mikrovlnce.

Slavíček

Slavíček před týdnem

fishbull » Jinak záleží jestli to člověk bere na objem nebo váhu .

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před týdnem

fishbull » Někdy to schválně zkusím že někdo něco napíše neznamená že to bude pravda.Když si vezmu jak většina plovek plave . Pohádek člověk čte hafo jako dnes mě pobavila reklama na boili píšou 40 % glm extraktu

Příspěvek upraven autorem.

fishbull

fishbull před týdnem

Broula » 25% už je celkem realné, 50:50 bude poloplovka

Slavíček

Slavíček před týdnem

fishbull » Bude záležet na složení směsi .Doporučil mě to kdysi známej osobně s tím zkušenost nemám je to možný Neutrální dělám klasický pomocí vrtáku pěny .

Příspěvek upraven autorem.

Broula

Broula před týdnem

fishbull » pisou 25%

fishbull

fishbull před týdnem

Slavíček » 50:50 ? Blbost

Tomajo

Tomajo před týdnem

runaway » budeš muset zkoušet, ale jako první nástřel bych zkusil 5% korkové drti na suchou směs.

Slavíček

Slavíček před týdnem

runaway » dam ti jednoduchy typ kup smes polaris pul na pul klasickou smesi docilis stejneho efektu navic nemusis resit jak to pujde koulet

runaway

runaway před týdnem

Tomajo » kolik % davas do suche smesi ( priblizne)? Je mi jasne ze se to bude lisit podle surovin, jakoze nektere moucky atd maji tendenci nadnaset.

Tomajo

Tomajo před týdnem

121397-2-676.jpg


runaway » jasan, vyloženě popky uděláš blbě, ale neutrálně vyvážené s pomocí korku dáš v pohodě, stačí si chvilku vyhrát s poměrem korku. A taková neutrálně vyvážená kulička je taky celkem pecka.

Příspěvek upraven autorem.

Vetesnik

Vetesnik před týdnem

Slavíček » z vlastní zkušenosti vím ze dobře plave i krilova moučka. Naštěstí jsem toho neudělal moc :)) cosi jsem na to i pochytal jen krmit se s tím nedá :))

Slavíček

Slavíček před týdnem

runaway » Zkoušel jsem to nakonec jsem od toho upustil aby to plavalo musí se dát opravdu hodně nebo místo klasický moučky použít něco lehčího jako garnátová .

fishbull

fishbull před týdnem

runaway » No co vytvoříš tím pop Up

runaway

runaway před týdnem

Čau. Mate nekdo zkusenost s pridanim korku do boilie testa? Prosim bez reakci typu: " jsi neco videl v televizi, …atd" :-)
 Diky

kok

kok před dvěma týdny

Slavíček » bůhví při jaké teplotě se suší obyčejná moučka, cítím tam vždycky ocásek spáleniny, …ty chu´tový vlastnosti LT mouček varem nezničíš, …v konečným důsledku s oběma typy mouček uděláš stejný výsledek, tu rybu ulovíš tak jako tak, …kdybych se nedostával u eltéčka na cenu jako u klasiky, řešil bych jinou

Slavíček

Slavíček před dvěma týdny

kobr.d » Dane to už vypadá mnohem líp ale nemění to nic na faktu že oni to usuší šetrně a mi to uvarime při 100 stupních a uděláme s toho obycejnou moučku

Příspěvek upraven autorem.

kobr.d

kobr.d před dvěma týdny

Tady by to mělo být vysvětleno. http://www.ccmoore.com/…p-p-578.html

Google překladač na to říká:
LT94 je skutečný výrobek, kde se jedná o nízkoteplotní rybí moučku. Vyrobeno z chlazených syrových ryb, ošetřuje se při nízkých teplotách sušení, udržuje více nutričních vlastností a aminokyselin, čímž je mnohem lepší než většina standardních rybích mouček. S obsahem oleje přibližně 11% a obsahem bílkovin 72% (z toho 94% je strávitelný) ;-)

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před dvěma týdny

hona1 » LT by melo znamenat setrnejsi suseni za nizsi teploty ale v praxi do kouli zbytecnost . Duvod je jednoduchej co je platny kdyz to vyrabi susenim za nizke teploty kdyz mi to prozenem varem

hona1

hona1 před dvěma týdny

Slavíček » Já měl vždycky za to že ty čísla znamenaj, za jaký teploty ta rybí moučka byla připravovaná

Slavíček

Slavíček před dvěma týdny

Taky se my nechce věřit že by moučka mohla mít 94 % bílkovin . To už je spíš čistý protein jako albumin .

kobr.d

kobr.d před dvěma týdny

Tvl a já si celou dobu myslel, že LT 94 je ročník narození pomletých ryb. Něco jako „léta páně 94“ :-)))

kok

kok před dvěma týdny

NeBeroun alias Qwerty81 » v dávné minulosti, …teď ne, víc ryb, a pěknější sem právě lovil na to kde bylo to maso

NeBeroun alias Qwerty81

NeBeroun alias Qwerty81 před dvěma týdny

kok » nečekaně :-)
Takže boilies bez rybí moučky nepoužíváš nikdy?

Příspěvek upraven autorem.

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » kolik dáš, tolik dáš:), …docela výraznou chuť a vůni dává směsy už při 15%, obyčejně se používá někde kolem 30%, někdo dává i 50%, …nehledej v tom vědu, dej jí tam, kaprům šmakuje a neměla by chbět v žádným mixu, …za mě nejlepší surovina

kok

kok před dvěma týdny

NeBeroun alias Qwerty81 » nechápu souvislost, nerozumím reakci:)

george1989

george1989 před dvěma týdny

kok » v tom pripade když beru r. moučku jen jako atraktor,v jakem optimalnim množstvi ji davat do směsi

kok

kok před dvěma týdny

Martin„Márwin”Šebesta » to je pravda, potřebuješ bílkoviny z více zdrojů když by jsi chtěl být k tělu hodně šlechetný, ale nepotřebuješ jich hodně, …to byl jen příklad

NeBeroun alias Qwerty81

NeBeroun alias Qwerty81 před dvěma týdny

kok » a mě se chechtáš, že reším nutriční hodnotu boilies :-)

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před dvěma týdny

kok » ale pokud budu vegan tak musím hodně řešit co vlastně jím jinak nebudu mít svalovou hmotu žádnou. Rostliná strava sice obsahuje bílkoviny, ale ty neobsahují všechny aminokyseliny jako maso. Proto abych mohl vytvořit, nebo regenerovat svaly musím si složit jídelníček z různých obilovin a luštěnin abych pokryl celé aminokyselinové spektrum.

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » stejně jako spousta lidí nejí maso, mají tedy menší přísun bílkovin a žijí, a ládují se vesele výhonkama a podobně, …bílkoviny dávat do těla ve vyšším množství má význam při regeneraci tkání, nebo pokud cvičíš a chceš bicáky, .....pokud necvičíš, tělo PŘEBYTEČNÉ bílkoviny přemění ze stavebního kamene svalstva na zdroj energie, vlastně zbytečně zatěžuješ tělo, protože musí proběhnout metabolický proces navíc, …kdo necvičí a žere bílkoviny ve velkém, bude úplně stejný jako ten kdo bílkoviny baští minimálně a taky necvičí, akorát víc utratí za jídlo.....kapr cvičí akorát když je na háčku a zdoláváš ho, takže není to kulturista:). Selským rozumem mně z toho vyplývá: Kapr nepotřebuje velké množství bílkovin, je jako člověk všežravej. Podle mě bílkoviny, sacharidy a tuky budou v jakýmkoliv organismu fungovat stejně, ......takže 10% bílkovin v kukuřici je pro kapra dostatek když ji na chovném rybníku žerou a neumírají bo bez bílkovin to nejde, .....každopádně není potřeba to přehánět a mít koule jak sypání pro kulturistiku. rybí moučka kapra nepřitahuje skrze množství bílkovin, ale protože mu šmakuje, stejně jako tobě šmakuje flák masa z grilu:)

Příspěvek upraven autorem.

Luke21

Luke21 před dvěma týdny

george1989 » My se taky cpeme rohlíkama, pochutinami atd., u kterých je výživová hodnota mizivá. Prostě nám to chutná :)

george1989

george1989 před dvěma týdny

Luke21 » i já sem se jen tak zamyslel,podstatny je :D že v kukuřici je kolem 10 %bilkovin a z nepochopitelnych duvodu se tím ryby láduji roky,přičemž v jejich prostředi neni přirozena

kok

kok před dvěma týdny

Luke21 » tak byl jsi rychlejší:)

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » ber v potaz že v mase je podíl vody který se v tabulce nutričních hodnot neudává, …takže v rybím mase kde je voda je to 25%, ale ve vysušeném stavu je tam bílkovin násobně více

Příspěvek upraven autorem.

Luke21

Luke21 před dvěma týdny

george1989 » Jak jsem psal. Jestli to tak je nebo ne nevím a jak napsal kok „je to vyšší dívčí“. Jinak rybí maso je plné vody, kterou ale v rybí moučce logicky nemáš. Vody může být třeba 50–70 %. Maso bude zřejmě i strojně oddělené od odpadu (kosti atd). A myslím, že těch 100g ryby, co uvádíš, se bere 100g ryby co koupíš na pultě, tedy včetně vody a odpadu. Čistě teoreticky, kdybych oddělil max množství vody (70 %), tak mám 30g masa, ve kterém je těch 20g bílkovin a jsi na 66 %, teď mínus nějaký odpad… Ale mně je to celkem jedno, jen se nudím, tak jsem se zamyslel :) Mimochodem, kupuju si žitnej chleba, u kterého uvádějí že obsahuje 87 % žitné mouky a taky to neřeším a věřím jim, že to tak je :)

george1989

george1989 před dvěma týdny

Luke21 » pravdu máš, LT je jen 94 a 72,s těma bilkovinama nevim nevim,přece jen nutriční obsah bilkovin ve 100g v rybě je kolem 20g tak bych chctěl vidět jak tam dokažou nabušit 94g

kok

kok před dvěma týdny

Luke21 » čistě teoreticky ano, ale nad tím bych nelaboroval, tohle řešit tak už bych byl tam kde nechci být, …to už je vyšší dívčí:), .....jinak neříkám že to nemusí sedět, jako jestli sedí, tak být to v potravinřské kvalitě a dostat denně do těla 150gramů týhle věci při váze 80 kilo a cvičit, nepotřebuješ sypání a je to nejlevnější „doping“ :)

Luke21

Luke21 před dvěma týdny

kok » Jen jsem napsal, co to znamená. Jestli v tom skutečně je obsah bílkovin/proteinů tolik kolik uvádějí nevím, leda si nechat udělat rozbor, kdyby po tom někdo toužil. (Může mít podíl bílkovin vliv na rozpustnost?) Co je důležitější, tak označení LT, protože to má hlavní vliv na chuť.

kok

kok před dvěma týdny

Luke21 » ok, každopádně 94% je fakt hodně, …zbývá 6 procent na podíl tuku, vlhkosti atd, …no nevím, a jestli to sedí, tak je to úlet a je to hodně nabušená surovina

Luke21

Luke21 před dvěma týdny

george1989 » Jsou i rybí moučky s označením 64 (obsah proteinů 64 %), ty jsem ale neviděl nikde prodávat s označením LT (Low Temperature). Takže jsou zpracovány při vyšší teplotě, která ma vliv na chuť.

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » obsah bílkovin to nebude, a jestli, tak 94% nevěřím, to snad ani nejde …72 a 60% už by mohlo být, …každopádně v té 94 cítíš maso, u lososovky a klasik to křupe, takže i hodně kostí, kůže a bůhví jakej šmelc:)

Luke21

Luke21 před dvěma týdny

kok » Označuje to obsah bílkovin v dané rybí moučce. Tedy v podstatě to, co tě napadlo ;)

george1989

george1989 před dvěma týdny

kok » je i 60 něco,pišou o procentualnim obsahu bilkovin,ale spíš bych to viděl na procentualní podil masa

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » LT 72 ani nevím že existuje:), …jestli je levnější a je to téměř to stejný, jenom dobře, …popravdě nevím co znamená číslice 94, ani 72, …napadlo mně poměr masa vůdči odpadu ( kosti, hlavy ), ale to bych byl optimista ......ví někdo?

george1989

george1989 před dvěma týdny

kok » jasně,jednoznačny rozdíl je i ve vuni,ale nevidím moc rozdil oproti třeba LT 72

kok

kok před dvěma týdny

george1989 » nemusíš, i lososovka odvede stejnou práci, …ale koštni lososovku nebo jakokoliv jinou běžně dostupnou klasicky zpracovanou moučku a koštni LTéčko, budeš vědět proč je dražší.

Martin„Márwin”Šebesta

Martin„Márwin”Šebesta před dvěma týdny

george1989 » jako že je zbytečně drahá?

george1989

george1989 před třemi týdny

má smysl tam cpát LT 94?

Vetesnik

Vetesnik před třemi týdny

Martin„Márwin”Šebesta » tocim ale je to opruz a dřina. I když jsem se vypracoval ze za odpoledne udělám z 12kg suché směsi.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 38 (1545) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (14 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč