Boilie Kuchařka.

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Boilie Kuchařka.

Boilie Kuchařka.

Založil dodo29

Dne 9. 3. 2012 01:57

Odpovědí: 1874

Boilie Kuchařka.

Sem můžete vkládat recepty na boilie nebo vámi oblíbené suroviny a jejich koncentrace popřípadě poznatky při domácí výrobě.

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 46 (1874) Starší Nejstarší »

Thoomas

Thoomas před čtyřmi dny

NeBeroun alias Qwerty81© » super je i proteinkoncen­trat :-)

Thoomas

Thoomas před čtyřmi dny

NeBeroun alias Qwerty81© » zalezi jakou mas smes. Optimalni 50–100g.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před pěti dny

Thoomas » čau, kolik dáváš na kilo mixu?

Thoomas

Thoomas před pěti dny

NeBeroun alias Qwerty81© » co potrebujes vedet?

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před týdnem

Zdar kouleči, používáte někdo do boilies Squid-Liver koncentrát od IB?

Thoomas

Thoomas před měsícem

Majco » jasny preju ti to :-)

fishbull

fishbull před dvěma měsíci

Broula » Takže dobrý, jen tak dál

Broula

Broula před dvěma měsíci

Ahoj, netyka se primo boilie, ale ma nekdo zkusenost s tygrakem z Decathlonu = Caperlan?

Majco

Majco před dvěma měsíci

Thoomas » Tak to máš pravdu! Ale bolo to na moc moc prechytanej vode. Takže som nečakal že to čo i len pípne.

Broula

Broula před dvěma měsíci

126171-1-475.jpg


fishbull » tak jsem dal 15vajec, 500g sušených vajec plus 1,5litru vody, 125ml oleje, 225ml tekuté potravy a tohle všechno spolklo cca 5,5kg suché směsi. Boilie pracuje podle mě výborně… Povrch mekne ale kulička má pořád pevný střed a nerozpada se. No a první kapřik hned 78cm a 15.5kg ze svazovky, takže důkladná kamufláž :-)))

Thoomas

Thoomas před dvěma měsíci

Majco » Když ryba žere tak funguje všechno :-)

Majco

Majco před třemi měsíci

Dakujem, za rady ktoré mi tu boli poskytnuté pri výrobe domáceho boilies..nebudem menovať..možno si pamätajú.. prvý test, prvý náhod a kapor 83cm cca 10kg..nevažený, nefotený, hneď pustený..na doma robené gule. PS: „v jednoduchosti je sila“ Ešte raz ďakujem…(super zážitok, pocit, keď vieš že to funguje)

fishbull

fishbull před třemi měsíci

Broula » Olej dáš stejně max 200ml na tak velké množství a dává se až jako poslední a tekutou potravu stejně tak. Prostě leješ vodu dokud se s tím nedá pracovat

Broula

Broula před třemi měsíci

fishbull » takze pomer cca 1kg vajec + 3 litry vody. A nebo jsou to 3 litry vcetne oleju a tekutych potrav?

fishbull

fishbull před třemi měsíci

Broula » Na cca 8kg suché směsi se dává 800–1300g suchých vajec, záleží jak moc chceš aby kule bylo napevno. K tomu je potřeba uzpůsobit tekuté složky. Vychází to tak na 3l tekutin

fishbull

fishbull před třemi měsíci

Sosny » Ta krev ti přebije všechno, kde máš nějaké objemové surky? Cena 1kg je dost masakr

Slavíček

Slavíček před třemi měsíci

Janov » Spíš sem hoď složení tohle je pouze hádání

zimbuch

zimbuch před třemi měsíci

Janov » skus pridat oleje do testa nebo tlacit pomaleji.

Janov

Janov před třemi měsíci

zimbuch » to jediné mě také napadlo. Zkoušel jsem různě tuhé těsto a furt to stejné…napadlo mě ještě málo nebo špatné pojiva…

zimbuch

zimbuch před třemi měsíci

Janov » Já by jsem to viděl na suché těsto.

Janov

Janov před čtyřmi měsíci

125844-1-749.jpeg


Dobrý den. Neporadí mi někdo v čem dělám chybu, když se mi had trepí? Viz. Foto. Za případnou odpověd´ děkuji.

ideafix

ideafix před čtyřmi měsíci

Sosny » mně to přijde úplně mimo. Stát to bude raketu a nebude to pořádně držet ani pracovat. Takhle se recept nestaví. Začít musíš od základu. Projdi tady celé vlákno a určitě něco najdeš.

Sosny

Sosny před čtyřmi měsíci

Slavíček » Můžem SZ?

Slavíček

Slavíček před čtyřmi měsíci

Sosny » Za mě zbytečně složitý drahý.Trošku bych to udělal jednoduší

Příspěvek upraven autorem.

Sosny

Sosny před čtyřmi měsíci

Pjotr fon Bionic » kdyz to uberu na 100gr a zbylejch 50 nahradim tunakovou?Jinak celkovy sestaveni smesi je ok? Jde mi o to jestli to bude dostatecne pojit,dobre se rolovat

Pjotr fon Bionic

Pjotr fon Bionic před čtyřmi měsíci

Sosny » 150g krillu je hodne,bude ti to plavat

Sosny

Sosny před čtyřmi měsíci

Zdravim všechny,potreboval bych prosim poradit od zkusenejsich s timto receptem.Za kazdou odpoved predem dekuji.
Krill moučka 150gr
Lt 94 100gr
EZT moučka 100gr
Losos.moučka 50gr
Tunakova moučka 50gr
CLO birdfood 200gr
Robin red(haits) 100 gr
Rennet kasein 50 gr
Krevni moučka 50gr
Sušená játra 20gr
GLM extrakt 10gr
Krupice 170gr

Krill liquid 80ml
Esence Krill 5ml
Talin 2ml

Slavíček

Slavíček před čtyřmi měsíci

ideafix » Na stojak do chladnejsi vody bych to bral ale na reku je to nesmysl . Podle mych zkusenosti to ovlivni celkove slozeni hrubost pojiva rozpustny slozky

Příspěvek upraven autorem.

ideafix

ideafix před čtyřmi měsíci

125835-1-431.jpeg


Trochu bych se vrátil k tomu omýlání kuliček. Minulý rok jsem se na to hodně soustředil a byla to celkem hromada pokusnejch kilovejch koulí těsta. Jak jsem už psal, nezdálo se mi, že by sušené vejce měli nějakej výraznější vliv na rozpustnost a omýlání. Co ale určitě velký vlic má, je hrubost jednotlivých surovin. U rybích mouček se to těžko ovlivňuje, ale například u ořechových se to již ovlivnit dá. Pro většinu lidí to bude nesmyslná pakárna, ale pokud je někdo hračička a baví ho to, určitě doporučuje zaměřit se nejen na celkové poměry surovin, což je numero uno všeho, ale i právě na tu hrubost.

Tomajo

Tomajo před čtyřmi měsíci

Slavíček » jj je to potom taková peleta a na rychlé chytání to funguje dobře

Tomajo

Tomajo před čtyřmi měsíci

Broula » nepopraska, a plíseň to taky nechyta, když to dobře vysusis. Nebo můžeš klidně přidat i konzervant pro jistotu. Ja uz dělám taky jen hotovky

Slavíček

Slavíček před čtyřmi měsíci

Tomajo » Neco podobneho jsem delal kdysy kdyz jsem z vyrobou boili zacinal . Kratce jsem to povaril jenom aby to melo tvrdsi povrch a nasledne to susil . Nemelo to vydrz rychle to uvolnovalo nachytal jsem na to hodne ryb

Příspěvek upraven autorem.

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

Tomajo » zajímavé. to nepopraska a nesplesnivy?

Tomajo

Tomajo před čtyřmi měsíci

Broula » ono také samozřejmě záleží na složení celé směsi. Ale pokud chceš nástrahu která bude vyloženě rychle pracovat, tak není nic jednoduššího, než udělat klasické těsto s vejci a část kuliček místo vaření nechat vysušit na kámen. Takhle budeš mít perfektně rozpustnou nástrahu.

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

Tomajo » super, diky za info. A lze temi susenymi vejci tedy docilit toho „olupovani“ boilie?
Kdyz sem totiz dal treba jen 5 vajec na kilo a zbytek doplnil vodou tak byla kulicka mekkci, ne tak vytvrzena, ale nemela snahu se olupovat

Tomajo

Tomajo před čtyřmi měsíci

Broula » přesně tak

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

Tomajo » takze to delas tak ze rozklepnes 3 vejce, k nim pridas 300ml vody + 100g susenych vajec + aminokomplet…to cele rozmichas a asi ti vznikne takova ridsi kase, do ktere pak prisypavas postupne suchou smes?
A pak to pripadne doladit jeste vodou podle toho jak bude smes sat

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před čtyřmi měsíci

125820-1-141.jpg


Broula » ja to tak jak jsi to popsal. Můžeš sušené nacpat do mixu, potom dáš jen vodu aminokomplet a vypracuješ těsto. Zkoušel jsem i tak ze jsem vodu smichal s susenyma vejcema a potom přidal aminokomplet a suchou směs a také na pohodu. Ja sušené používám celkem často. Většinou dám 2 az 3 klasické vejce a zbytek doplním susenyma a vodou (cca 100g sušených + 300ml vody) Ale taky záleží na tvé směsi, takže možná budeš muset trochu zkoušet jak to bude pro tebe ideální

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

ideafix » chce to asi jeste ubrat klasicka vajicka a nebo je vynechat uplne…tezko rict

Slavíček

Slavíček před čtyřmi měsíci

ideafix » To ja řesim opačný problém jak udělat co nejtvrdší odolný koule a přitom aby to dobře uvolňovalo. Takový rozpustný na řece lákají bohužel hlavně havěť .

ideafix

ideafix před čtyřmi měsíci

Broula » zkoušel jsem ubrat půlku vajec a nahradit je sušenými. Postupoval jsem jako obvykle, rozklepnul vejce, přidal všechny tekutý, rozmíchal a pak přisypával sušený a míchal až do konzistence jemné řidké kaše. Pak jsem do toho nacpal promíchaný suchý a uhnětl. Rozdíl v rozpustnosti a omýlání jsem nějak nepozoroval, nebo jsem se na to možná jen nesoustředil. Sušený mě vyjdou dráž jak čerstvý, tak už to prc… a dávám jenom akční polský jakoževejce.

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

SUŠENÁ VEJCE – používá někdo?
chci se zeptat na zkusenost. Chtel bych docilit lepsiho omilani boilie a myslim, ze by cesta mohla vest pres susena vejce.
Moje smes neobsahuje samotny suseny bilek (spatne nazyvany albumin).
Co sem tak vycetl, tak na 1kg suche smesi by melo prijit cca 100g susenych vajec. Zajima me ale jak postupovat. Nekdo doporucuje smichat se suchou smesi a pak posutpne pridavat vodu…jinde zase doporucuji nejdriv rozmichat susena vejce s vodou az vznikne kase a pak zacit pridavat suchou smes…
A jak je to s pridanim tekutych potrav a esenci v techto pripadech?
Mozna bych to resil i tak, ze bych dal napr 2–3 klasicka vejce a cca 70–80g susenych vajec, aby se to zas tolik nerozpadalo. Chce to samozrejme vyzkouset, to je mi jasny. Ale zajima me jaky postup zvolit.
Diky

Příspěvek upraven autorem.

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

runaway » kdyz to ma tendenci trosku bobtnat, tak se to projevi ihned jakmile to vyleze ven z pistole nebo mlynku…udelej mensi prumer hubicky, presne jak rikas…idealne, ze budes postupne a po kousku hubicku prirezavat az to bude ono

runaway

runaway před čtyřmi měsíci

Broula » Jako takovy problem s rolovanim nebyl, po vytvoreni hadu jsem do minuty roloval tak nevim jestli za tu dobu to jeste tolik nabide ( testo jsem klasicky nechal ulezet). Nejednodusi bude koupit jeste par hubicek a seriznout na ruzne varianty

Broula

Broula před čtyřmi měsíci

runaway » duvodu muze byt nekolik. Z moji zkusenosti by to mohlo byt bud tim, ze boilie testo po vytlaceni hadu trosku nabyde diky svemu slozeni. A tim padem mas spatny prumer hada. V prvnim pripade, kdy bylo slozeni smesi jine, tak se to nemuselo stat. Tzn. jednou z pricin je prumer finalniho hada.
Druhou pricinou muze byt to, ze testo preschle…resp. spatny pomer tekutych a suchych slozek. Pokud to hned michas do finalni konzistence, tak nektere slozky mohou za nejakou dobu natahnout vlhost a testo se pak neda rolovat. Takze rada je michat testo tak na 90% finalni konzistence (trochu lepive), pak ho odlozit do lednice a ono „dojde“

Příspěvek upraven autorem.

runaway

runaway před čtyřmi měsíci

Jaka muze byt pricina? Dnes jsem delal 2druhy boiliesu, hady z jednoho testa sli v rollballu paradne jak 20 tak i 24mm. Druha smes v rollballu delala uprostred kouli diru. Muze to byt hrubosti nebo?

ideafix

ideafix před pěti měsíci

Slavíček » možno. Používán pistoli, takže je opravdu třeba mít těsto dobře rozmíchaný a se správnou konzistencí, aby to lezlo jak má.

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

ideafix » Omyl namícham to pouze michadlem víc s tím nic nedělám zbytek domícha mlýnek proto žádnou vzduchovou pistol nechci .Ta tohle nedokáže navíc vytlačí mlynek jakékoliv těsto .

Příspěvek upraven autorem.

Vetesnik

Vetesnik před pěti měsíci

Já používám stavební míchadlo s velkou vrtulí a na pohodu.

Kubias

Kubias před pěti měsíci

Vrtačkou to úplně neuhnetes ale docela ti usnadní práci když si to rozložís na menší dávky..nebo si někde sehnat starou albu a je to.. :)

ideafix

ideafix před pěti měsíci

Míchačka je pomocník jen do určitého bodu. Těsto s tim fakt neuhňeteš. Buď růčo nebo hnětač těsta, jinak se to prostě ojebat nedá.

hinterfisch

hinterfisch před pěti měsíci

Díky všem a to domícháte tou vrtačkou úplně? Nebo jen do určitý tuhosti a pak už v ruce. Vrtačkou to taky dělám, ale jen dost řidké a pak musím růčo.

Šupina

Šupina před pěti měsíci

Slavíček » No vžyť jo,mám ho taky jen mi nesedí ty otáčky. Mohlo by být pomalejší. Včem to mícháš v tomhle množství? Já mám dvaceti litrový vědro a mýchám ze 3 kil suché směsy…

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

Šupina » Namicham michadlem testo z 8kg suche smesi uplne v pohode lepsi nez se s tim patlat rukama po 3 kg

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

hinterfisch » pouzivam michadlo na maltu

Šupina

Šupina před pěti měsíci

No jelikož už jsem vrtačku Narex oddělal, tak jsem si pořídil na hnětání těsta mýchadlo na lepidlo. No není to ještě ono,škoda že nemá menší otáčky…,ale pomocník to je…

ideafix

ideafix před pěti měsíci

hinterfisch » je to náser no, ale velká hnětačka těsta stojí raketu, takže do budoucna to vypadá pořád na ten ruční náser v maltovníku :/

Kubias

Kubias před pěti měsíci

125444-1-197.jpg

125444-2-433-nahled.jpg


Hinterfisch : tady máš dvě možnosti..ale když je toho opravdu víc tak ta vrtačka taky nic moc…

hinterfisch

hinterfisch před pěti měsíci

Jak mícháte těsto? V ruce je to dost hrozný, když toho dělám víc. Dík za tipy.

Filla

Filla před pěti měsíci

Chudýpocestný » Sam ses naprofiloval. A vubec, chce se nekdo seznamovat s pocestnym, kterymu do kapuce sotva vidi? Ja teda moc ne.. Hodne zdaru s Olizy a gajduj .)

Chudýpocestný

Chudýpocestný před pěti měsíci

Filla » zase sem se o sobě něco dozvěděl tak dík rád sem tě poznal Fillo:)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před pěti měsíci

Filla » Voe :-)

Filla

Filla před pěti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Cos cekal, kdyz to bylo mastny jak slipsy po znich?!

Filla

Filla před pěti měsíci

Chudýpocestný » Snazil jsem se kafrat do tematu firma na vyrobu boilie, jeji vznik, expanze na trh. Vykryk do tmy, prejdi to. A narazel jsem konkretne, ale nechtel jmenovat.
Verim, ze jsi cistej jak slovo bozi, nikdys do prdele nikomu nelezl a jsi velice sikovnej roller a lovec. Ale vubec Te neznam, nevim z kyms za kolik a komu za bivakem. Ale urcite to byla kvalitka .))

zimbuch

zimbuch před pěti měsíci

vášní bylo dost kolem . Nicméně každá směs 50/50 má jiné složení . Některé obsahuji i rybí mouky a mléčné produkty.. Jiné tak jak píše níže jsou jen sojovka psenicná krupice . Máš lepší si to doskladat a vyje to nejspíše i levněji..

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před pěti měsíci

Filla » nečekal jsem, kolik jeden kacířský recept způsobí vášní.. :-)

Chudýpocestný

Chudýpocestný před pěti měsíci

Filla » věřím a vím že jsou i výjimky kteří nikdy testera nedělali nikomu do zadku nelezli a přitom mají odšuláno víc jak kdo jiný a mají i dost poznatku od vody jak koule vylepšit,mne překvapuje po přečtení podobných článku jako je tvůj jak se všichni známe a víme kdo jak co na koho a za kolik:))

Filla

Filla před pěti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Chvilu vydrz, podivam se do kyblu co mam u kokandla ve sklepe a neco Ti prepustim. Urcite tam bude sus.mliko a naka krupica.
Koukam, ze ses preptal i tady, jestli Ti ta mastnota bude drzet s tou 50/50, chi chi

Kazdej ma strasdne nacteno, kazdej je strasnej expert, co se skrz kaprarsky ramena nevleze do futer. Ale kdyz se ma neco novyho umotat, nebo se pro dobrou vypravu jakkoli obetovat, je zesranej jak baran :)

edit: k tem „pravdam“ niz bych jen rad napsal os. zkusenost… jestli si v teto dobe nekdo mysli, ze prorazi s vyrobou navnad a nastrah, ve smyslu, ze by ho to melo full time zivit, muze se bolestive mylit. Pokud neni v zastoupeni nejaky hardwear, ktery dotycneho dostane na pulty kamennych kramu, kam se snad mimo jine vsere i s navnadou, na niz samozrejme musi valit nekoncici vlny marketingu, vsechny ty blazniviny s testery a zavody, bude to mit tezky. Smotnout po praci navecir par 10tek kg kouli, to by slo, ale ve velkym horkotezko. Ve velkym i v pripade, ze ma za zady silnyho pomerne invesora..
Ctu tady pekny hovna od kluku, co od nas dostavali slevnene koule jako testeri a ejhle, oni uz presne vi, co to cele obnasi a jak to bude asi hratelny. Pekne parto pekne, rad jsem zas nakoukl mezi tu nasi „jelitu“ :)

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před pěti měsíci

Slavíček » Chci boilies tvrdé jako kámen.. Bez esencí.. Prostě „selektor“ :-) takže albumin, gluten a klíčky..

Šupina

Šupina před pěti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Dobře pojí i namleté ovesné vločky dávám 10% na 1kg směsi.

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » V pojivosti je nejlepsi albumin ale je drahy. Videl bych to kombinaci klicky krupice gluten . Pomer zalezi do jak teple to chces pouzit . Je mozny pojivost pak upravit ze cast vajec nahradis vodou kdyz tu smes budes chtit pouzit do chladnejsi vody . Osobne chytam 3 smesi 1 do teple vody 2 do studeny vodu nedavam

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před pěti měsíci

Slavíček » taky nevím, z krupice si dělám jen kaši se skořicí :-)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před pěti měsíci

Slavíček » takže co je těch 40% pojiv?
Albumin
Semolina
pš. klíčky
gluten?

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

Tomajo » Moc tomu nevěřím když to vydělíš 225 g krupice je málo a to ještě nevíme kolik tam opravdu výrobce dal .Můžou tam bejt ještě další suroviny. Běžně dávám 40 % pojivých složek na kg .Podle teploty vody navíc krupice moc nepoji

« Nejnovější Novější Strana 1 z 46 (1874) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (18 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč