Boilie Kuchařka.

Všechny diskuze » Nástrahy a návnady » Boilie Kuchařka.

Boilie Kuchařka.

Založil dodo29

Dne 9. 3. 2012 01:57

Odpovědí: 2174

Boilie Kuchařka.

Sem můžete vkládat recepty na boilie nebo vámi oblíbené suroviny a jejich koncentrace popřípadě poznatky při domácí výrobě.

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 54 (2174) Starší Nejstarší »

ohis

ohis před čtyřmi měsíci

Zdar chlapy, nevíte zda někdo v okolí Olomouce je schopen ukoulet 30 kg boilies??? Směs plus vejce mám vlastní. Předem dík za radu

.

. před čtyřmi měsíci

Slavíček » touhle cestou půjdu, minimálně u toho večerního náhozu. Přez den troška té aktivity neuškodí když si párkrát přehodím:)

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

. » Většinou to vydrží 8 h. Mohl bych to udělat mnohem odolnější ale pak je to něco za něco hůř to uvolňuje pracuje. Třeba jsem vařil verzi která ve velikosti 20 mm vydržela v pohodě 15 h a byla koule netknutá. Ale pak jsem to zavrhl.

Příspěvek upraven autorem.

.

. před pěti měsíci

Keyko » za málo

.

. před pěti měsíci

Slavíček » 5 hodin je už lepší číslo, ale pro spáče pořád prekérka, …no uvidím, nějak to poladím

Keyko

Keyko před pěti měsíci

. » Děkuju za info a inspiraci ;)

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

. » V teplé vodě na řece používám návazce pouze s
ze silného vlasce. Bílá ryba to je boj používám pouze velikost 24 mm vysušený na kámen a stejně to někdy musím po 5 h přehazovat.

Příspěvek upraven autorem.

.

. před pěti měsíci

Tomajo » je to možný, prodávám jak sem koupil, …a co se týče tý velikosti, taky není všelék na určitých místech, ......tam kde jsem byl tak večer nahozená 30mm vysušená koule a v polovině noci kdy jsem přehazoval z ní byla 24. Zatažený kupovaný voskovky bylo jediné sousto který vydrželo neohoblovaný, ......co se týče úlovků, tak na jednoho kapra jeden tloušť a jedna parma, + v noci i 3× vstávat jen kvůli přehozu, sem myslel že zdechnu, …a to sem si myslel že už nikdy nic nebudu muset pilovat:)

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před pěti měsíci

. » ono to ani s tím pepřem není tak selektivní jak se říká ja myslím ze jediné co dokáže selektovat, je opravdu jen velikost

.

. před pěti měsíci

Slavíček » vyzkouším a uvidím, ještě sem to v punčoše neměl …jinak na řeku dávám 45lb a nesvlíkám potah a nebo návazec z 50 silonu, …jak píšeš ty, kurvičky bílé jsou schopny to jinak zašmodrchat na měkké šňůrce, takže není pochyb že i zapíchnout háček do té silonky

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

. » Silonky jsem zkoušel taky ale na každou montáž to nejde použít. Při měkké šňůrce se mě díky té bílé havěti občas zapíchl háček do punčochy a měl záběr do prázdna.

.

. před pěti měsíci

Keyko » neřeš to, jestli chceš aby bylo sladké, dej to tam, …viz reakce slavíček níže, .....neporovnávej s chutí člověka. K tomu pálivýmu jen toto: nikdy sem nedělal takový koule, ale bavil jsem se jednou na tohle téma s Mírou Ešpandrem v souvislosti s řekou moravou a selektováním od parem a tloušťů, a jestli se dobře pamatuji, tak pálivé nefunguje ani tak jako atraktor, ale spíše jako selekce při větších dávkách. Bavili jsme se o nějaké pomyslné hranici kdy už nevyselektuješ jen bílou rybu, ale i kapra a dokonce toho trofejního s plechovou hubou. Tvrdil že u černýho mletýho pepře mám dát 10% a měl bych mít klid od všeho co má na těle šupiny:). Zvolil jsem si nakonec svoji cestu, do chytacích koulí dávám na řeky albumin a mám v záloze i babský silonky:), nicméně zajímavej názor někoho kdo chytáním kaprů taky žije a lecos vyzkoušel.

Příspěvek upraven autorem.

Keyko

Keyko před pěti měsíci

. » Jsem čekal i horší reakci :D už jsem něco málo našel.. tak když to maso pořádně okořením, dáváte potom ještě něco (např. sladidlo) kvůli chuti nebo to nemusím řešit?

.

. před pěti měsíci

Keyko » kuchtík do éteru vyštěkne: chtěl bych recept na hodně opepřený maso. .....a z davu se ozve od kuchaře: vem nějaké maso a hodně ho opepři:), zkus se inspirovat a nic nehledej

Keyko

Keyko před pěti měsíci

Zdravím, hledám recept na boilies s vysokým obsahem chilli na jarní lov. Nemá někdo z vás nějaký tip na vytvoření směsi nebo přímo odzkoušený recept? Klidně i do sz. Díky

Slavíček

Slavíček před pěti měsíci

Shark » To je všeobecný omyl že si lidi myslí že ovocné aroma musí bejt sladké. Sladidlo se může dát do každého aroma směsi Nekoukej na tohle jako člověk ryba to bere pouze jako signál nic víc.

Příspěvek upraven autorem.

fishbull

fishbull před pěti měsíci

Shark » Sladké boilies je s cukrem? Ananas nebo jahoda jsou pouze esence a ty jdou dát do všech receptu co tu najdete.
https://www.kapripohoda.cz/recepty/

Shark

Shark před pěti měsíci

Zdravím.Prečítal som si všetky príspevky ale neaký dobrý recept na sladke boilies som tu nenašiel napr.Jahoda,ananás a pod.Našiel by sa niekto ochotný neaký fungujúci recept sem dať?Ďakujem

Lukáš Reinold

Lukáš Reinold před pěti měsíci

Zdravim, chtěl bych se zeptat mam valce prumer 100mm delka 500mm, chtel bych se zeptat jaky ma byt pomer otacek a pocet otacek. Dekuji za odpoved

Vetesnik

Vetesnik před pěti měsíci

kdyby někdo měl zájem mám 6.kg rybího proteinu LT 94 a 5,5.kg Krillové moučky a nějáké zbytky surovin. Už to nevyužiji tak to za nějákou kačku nechám nebo vyměním za něco ..

rybář 7

rybář 7 před šesti měsíci

K tem rozpustným složkám. Myslel jsem to vseobecne pro více složek, co se dávají do boilie. Vajco bylo jen jako přiklad. Rozpustné mléčné proteiny po uvaření už rozpustné být nemusí… Človek si myslí, že boilie ve vode rozpustnýma slozkama láka kapra a realita může být jiná. https://cs.wikipedia.org/wiki/Denaturace
Při vaření a jiné tepelné úprave se protein neničí. Jen se zmení struktura bílkoviny. Energetická /výživová hodnota bílkovin po uvaření zůstane stejná. Teplotou se ničí hlavne vitamíny.

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před šesti měsíci

zimbuch » V podstatě pokud to nevařiš je to stejný jako když použiješ těsto peletu . Rychleji to uvolňuje ale jak jsi napsal bude to atakovat i hodně bílá ryba. Na řece rozhodně nepoužitelný aspoň z moji zkušenosti kde s tou havěti bojuju.

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před šesti měsíci

rybář 7 » Máš pravdu. Větší kapr bude mýt jiné potravinové nároky než kapr ve vývinu. Ovšem taky se toto bude lišit i kus od kusu či voda od vody. Různá potravní konkurence,množství kyslíku na revírech. Netvrdím že by kuličky by měly být třeba z 80pr protein. Určitě už jen znehodnocování proteinu varem které určitě není zanedbatelné a působí i na jiné složky. Kapr přirozeně bude jevit snahu příjmout dostatek živin z min námahou. Přeciš je to tvor lenivý a ryba klidného krmení :_). Co se týká vajec asi bude otázkou jestli pro kapra budou stravitelnější v přirozené podobě nebo vařené. Na tuto věc neznám odpověd a v případě že víte (někdo) rád se nechám poučit. Je pravdou že roste trend nevařených boilie které jsou řekněme více učinné .Jak z pohledu zachování učinných látek tak ze strany tekutých složek , i co se týká sypkých. Tyto jsou opravdu dobře rozpustné a učinné. Nastává otázka jak dalece jsou použitelné na nšich vodách kde je nemálo bílé ryby.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

zimbuch » nemohl.

zimbuch

zimbuch před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » To je možné. Přiznám se že jsem v anglii nebo v ang. mluvících zemí nežil. Nepovažuji se za nějakého výborného ang. mluvícího. Mnohdy si musím třeba vypomoci slovníkem. Mohl by jsi teda prosím tě dát tady správný překlad této pasáže. Je to str. 45.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

. » Máš pravdu, překlad té knihy je katastrofa..

.

. před šesti měsíci

zimbuch » nespoléhej na to že někdo si nedovolí psát hlouposti nebo nebude účelně lhát, nic proti anglickým průkopníkům a díky za to že něco kdysi sesmolili na papír a mohl se člověk v začátku něčeho chytnout. Nicméně to co jsi sem zkopíroval, je špatný překlad úryvku kde píše blbost. Inzulín se v těle ryb tvoří. Lze i dohledat na internetu od důvěryhodných zdrojů. Kapr není žádný diabetik.

Slavíček

Slavíček před šesti měsíci

rybář 7 » Další věc do těch proteinů musíme započítat i vejce to hodně lidí nejspíš nedělá. Vejce jsou zdroj nejkvalitnějších bílkovin. Když vidím co všechno kapr sežere a roste už tohle neřeším. Dřiv se člověk snažil aby to mělo hodně bílkovin a naivně si myslel že ryba takovému krmení bude dávat přednost.

Příspěvek upraven autorem.

Chudýpocestný

Chudýpocestný před šesti měsíci

rybář 7 » určitě je dobré si přečíst nejnovější poznatky napomáhající nám pochopit potravinové nároky kapra i když za dalších30let jak říkáš už i ony nemusí platit,naštěstí je i selský rozum a víme za jakým účelem vaříme čerstvá vejce v boili,většinu ostatních komponentú považuji vařením stávajícími se rozpustnějšími tedy stravitelnějšími,ve vodě se mohou pohybovat i ryby strádající či nemocné kterým dostatečně výživná hodnota pozřené návnady jistě příjde vhod

rybář 7

rybář 7 před šesti měsíci

K té rozpustnosti určitých látek. Jsou rozpustné ve stavu, v jakém se prodávají. Pravda. V popisu boilies je napsano, že jsou v nem zahrnuty rozpustné látky. Ano, ale myslíte si, že jsou rozpustné i po tepelné úprave? Víte, co je to denaturace? syrové vejce ve vode rozmelnim. Za jak dlouho se rozmelni vejce uvarene natvrdo? Teď babo raď :)

rybář 7

rybář 7 před šesti měsíci

Pokud jde o plnohodnotné krmeni se vsemi látkami, ktere dospely kapr vyžaduje pro zdravy rust, množství bílkovin v krmení stačí okolo 22% při teplote vody 20°C. Zbytek bílkovin může vyloučit nebo přemenit na energii. Pro energii jsou ale levnejsí tuky nebo sacharidy. A to jeste není brána v potaz prirozena potrava. Jinak krmení ze 100% rostlinných komponentů může zcela nahradit krmení s rybí moučkou. Nezapomeň, že čím vetsi kapr, tím míň živin potrebuje. Takže HNV boilisem potesíte akorát násadáky, kterí jsou ve vývinu. Nekteří by si meli přecist novejsi studie a ne 30 let stare.

rybář 7

rybář 7 před šesti měsíci

Jestli si nekdo myslí, že hodne proteinů v krmení = lepsí, je na omylu. Jde o marketingový trik a vyhozené peníze. Kapr spotrebuje jen určitou část za urcitých podmínek. Zatezují organizmus a proto jsou jeste přidány látky, aby to kaprem rychleji projelo, míň ho to nasyti a nutí víc žrát. Přijme míň živin a logicky už krmení nebude vnímat jako HNV. Hodne penez, které kapr akorát rychle vysere.

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

Slavíček » nutno podotknout, že přikrmování tvoří tak 30% příjmu potravy ryb…

Slavíček

Slavíček před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Přesně tak stačí se podívat na složení granulí pro komerční krmení kaprů. Kdyby se měli krmit podle zásad čím to krmíme my sportovní rybáři bude kapr stát jak losos. Jak je vidět rybám to k růstu stačí a přitom jsou to lisovaný šroty.

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

zimbuch » doporučuji prostudovat něco o komerčních chovech kaprů a jejich dokrmování obilninama..
Potom můžeme rozvíjet další teorie..
Jinak se musím na doporučení Maras T jít znovu stydět..

Slavíček

Slavíček před šesti měsíci

zimbuch » Všechno člověk musí brát z rezervou. Už hodně krát za roky co chytám jsem dostal na prdel od šrotu s esenci. Zkrátka žádná zaručená nástraha neexistuje někdy ryby nezajímá složení ale pouze esence.

zimbuch

zimbuch před šesti měsíci

Slavíček » Právě že v této knize je minimum těchto reklamních textů. Dost pojednává o přírodních pochodech a jejích vlivu na kapra apod prostě trošku někde jinde než reklama. Je zajímavé že odpurcu je hodně ale všichni by chtěli mýt v kuličkách rybí moučky :)

Příspěvek upraven autorem.

zimbuch

zimbuch před šesti měsíci

. » No to si asi jo ale rozhodně asi méně než Hutchinson.V každém ppřípadě si zase starý Tim si asi nebude moci dovolit psát moc hloupostí to by mu to dala vyžrat kaprařská komunita.

Příspěvek upraven autorem.

Slavíček

Slavíček před šesti měsíci

zimbuch » Nemůžeš věřit někomu kdo tohle má jako kšeft je výrobce. Přeci nebude psát kaprovy stačí pšenice moje výrobky nekupujte.

Příspěvek upraven autorem.

Chudýpocestný

Chudýpocestný před šesti měsíci

zimbuch » já začínal na prázdné vodě kolem které chodilo dost vyžraných rybářú,hned sem věděl že chytit kapra nebude jednoduché:)

.

. před šesti měsíci

zimbuch » kapr je diabetik a starej dobrej Tim si nedal nikdy ani panáka:), …nesmíš věřit všemu co se píše

zimbuch

zimbuch před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Začal jsem svůj kapří lov na hladové vodě což mne vedlo k názoru že sacharidy mají pro kapra velký význam . Už si to nemyslím , kvůli vědě a rybí fyziologi tyto zdroje naznačují že sacharidy mají omezenou výživovou důležitost pro kapra. Což je konflikt mezi praktickým pozorovaním a logikou a učení v této oblasti se tak špatně snaží racializovat konflikt. Kapři jsou diabetici v tom smyslu ze nemají inzulin v jejich systému. To znamená že nemají uhlohydráty na přímou spotřebu energie (stejně jako my) , ale je možné je metabolizovat pouze skladováním v játře – v běžné energetickém obchodě. Sterilní testy na kaprech neprokázaly žadné snížení glykomu v játrech což vedlo k závěru že uhlohydráty jsou pro kapra málo nebo vůbec hodnotné jako zdroj výživy.Špatně se to racializuje tím že naznačuje i že testy hladovění nebyly na kaprech provedeny po dlouhou dobu. Je to moje zkušenost s tím že kapr je nejvíce křehký a vědomý přes brzké období a časného léta. To může být způsobeno tlakem na ryby nebo nedostatkem(kdy je ukončena sezona) nebo může být kvůli načasování nutriční potřeby sacharidu.

Zdroj „citace“ : Tim Pasley ,Carp , Bait and „nutritional recognicion“ hypothesis" nakladatelství
Carpworld ,2018

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

MarasT_ » děkuji za excelentní rozbor mé osobnosti.. rád bych s tebou vedl diskuzi, ale jak jsem psal níž, musím se jít znovu stydět..
Požehnanou neděli:))

MarasT_

MarasT_ před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » uz jsi zde nekolikrat uzakal, ze nemas ani spetku sebereflexe. Kdyz uz ale nutne musis diskutovat, stacilo by alespon trosicku argumentama..ikdyz i to je na tebe asi moc.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

MarasT_ » teď jsi mi to fakt slušně nandal.. jdu se stydět..

MarasT_

MarasT_ před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » no tyvee, ty jsi slusne mimo. Nejlepsi je, jak si jeste myslis, jak to tu vsem nenandavas..v 50 ko­mentarich ani jeden argument, bravo.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

. » Tak až to přijde, tak se ozvi.. přijdu se přisát:))

.

. před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » tak příště, .....kdyžtak se dá přisát i na cizí prso :)

Příspěvek upraven autorem.

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

. » Ne. Bohužel jsme dceru nekojili..

.

. před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » však jo, nic ve zlém:), taky sem se nechal vtáhnout, …jen že ses tak jakože nad věcí pousmál když jsme se hašteřili který koule, a teď se tu hádáš o kaprovi na biologické úrovni a ještě to podmázl mateřským mlékem:), .....a když jsme u toho mléka, zkusil jsi v dospělosti to mateřské?:)

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

Pjotr fon Bionic » jen mně to baví..

NeBeroun alias Qwerty81©

NeBeroun alias Qwerty81© před šesti měsíci

. » Vždyť to tu bylo minimálně půl roku mrtvé.. Tak se bavím

Pjotr fon Bionic

Pjotr fon Bionic před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » Jsou ti ty znalosti k necemu dobre pri samotnem lovu?Nebo sis to nasprtal jen kvuli dobremu pocitu?Ja uz tohle davno neresim a proste jen lovim.

.

. před šesti měsíci

NeBeroun alias Qwerty81© » ses smál že je tady hádka dvou skupin, ......a teď tu vedeš diskuzi o nevařené kukuřici, trypsinu, pepsinu, mateřském mléku a na čem je nejlepší odkojit svoje lovecké jezevčíky, .....ty si taky dobrej kujon a kopeš se doprdele, …hádám:)

« Nejnovější Novější Strana 1 z 54 (2174) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (7 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Žádné aktuální akce.

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč