Jidlo na delsi vypravu

Všechny diskuze » Ostatní diskuze o všem možném » Jidlo na delsi vypravu

Jidlo na delsi vypravu

Založil TomasB

Dne 17. 4. 2012 23:29

Odpovědí: 191

Ahoj vsichni. Chystam se na tydeni vypravu a zajimalo by me, co si pripravujete za jidlo pro sebe kdyz nekam jedete. Zpusob pripravy a uskladneni?

Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.

« Nejnovější Novější Strana 1 z 4 (191) Starší Nejstarší »

Harvej

Harvej před pěti roky

fendibendi » nevím nevím,nůž na filetování ryb :-(

fendibendi

fendibendi před pěti roky

Často si udělám doma nějaký bagety domáci a nebo připravím normálně maso s rýží v konvektomatu a pak si to dám do plastových mističek a termo tašky, aby se to tolik nekazilo. A na ryby si beru plynový hořák což je moje gastronomické vybavení :D :D Kupoval jsem ho někde na nějakým eshopu pro cestovatele. takže si to tam ohřeju a mám skvělý oběd. A ještě pár kousků si vezmu no a ty dám taky do termo tašky + k tomu naházím led aby byli krásně ledový.

Jo a minule jsem si koupil na eshopu https://gastromania.cz/ luxusní bůž na ryby, fakt peckovej. Na filetování je boží

Příspěvek upraven autorem.

Podho

Podho před pěti roky

mirda169 » Doma si všechno jídlo zavařím do sklenic a na rybách už to stačí mít ve stínu v tašce. Z vlastní zkušenosti vím, že to vydrží minimálně dva týdny v létě bez problému. A hlavně, ohřeješ si to a jíš jako doma.

ahma

ahma před pěti roky

mirda169 » ja používám plynovou lednici, a kdyz se naucis par pravidel jak ji používat, tak je úplne super…
Jen je to dalsi velký krám…:)

Harvej

Harvej před pěti roky

Jelikož jsem masař(né rybářskej)tak si s kolegou který je šéfkuchař vozime sebou nakládané panenky. Do kýblu
Nalít velké množství oleje jen s rozdrceným pepřem a solí a panenky tam naskládáme tak aby nikde nebyl vzduch a masa bylo pod olejem. Takto uskladněné maso vám vydrží klidně 4–5 dní i v létě,samozřejmě kýbl musí být ve stínu. Pak už jen stačí rozpálený gril nebo pánev. Jinak bereme samo i nějakou konzervu sice je moc nemusí ale protože bydlím kousek od Podivína tak si zajedu nakoupit přímo do Fruty (Hamé) a tam si vezmu konzervy exluziv o polovinu levnější než v obchodě,veprova konzerva 95%masa opravdu odpovídá (např). Jinak ovoce,zelenina,va­kuovany chleba a proteinové nápoje.Jo a ještě dostanu nafasováno z domu,štrudl a zelňaču.

mirda169

mirda169 před pěti roky

Trochu odbočím,jak chladíte nebo uchovávate jidlo ve vedrech,díky

Příspěvek upraven autorem.

Luger46

Luger46 před pěti roky

116840-1-230.jpg

116840-2-643-nahled.jpg

116840-3-115-nahled.jpg


Není nad jednohubky :)

Příspěvek upraven autorem.

Ťava

Ťava před pěti roky

zkusím :)

GRUPA

GRUPA před osmi roky

39657-1-883.jpg

39657-2-712-nahled.jpg

39657-3-501-nahled.jpg

39657-4-976-nahled.jpg


Tomajo » Tohle je KARI !!!
:-)

Příspěvek upraven autorem.

GRUPA

GRUPA před osmi roky

Tomajo » tohle že je KARI??????

Forest

Forest před osmi roky

39276-1-306.jpg


Tomajo » jj pravdu maš :-)) Sice to nejni candat ale štička byla taky dobra… :-))

Příspěvek upraven autorem.

Carlito

Carlito před osmi roky

39252-1-458.jpeg

39252-2-422-nahled.jpeg

39252-3-644-nahled.jpeg

39252-4-683-nahled.jpeg


Ja jedu na rybach klasiku na grilu jeste porad.

Tomajo

Tomajo před osmi roky

Marda » candat je candat. Tomu se nic nevyrovna :-) Skoda ze neberou tolik a v takove hmotnosti jak kapri ;-)

Marda

Marda před osmi roky

Tomajo » Ta rybka poškádlila moje chutě víc než to kuře, ale třeba ještě nebylo hotový a ve výsledku i chutnalo líp než vypadalo v době focení ;-)

Michal Tisoň

Michal Tisoň před osmi roky

GRUPA » Je pravda že stím žrádlem je to snažší.....:)

Buldozer

Buldozer před osmi roky

Tomajo » vrahu:-))

Tomajo

Tomajo před osmi roky

39221-1-729.jpg


kuřecí na karííí

Tomajo

Tomajo před osmi roky

39220-1-559.jpg

39220-2-776-nahled.jpg


není nad stravu z přírodních zdrojů :-)

tomass

tomass před osmi roky

39216-1-877.jpg

39216-2-164-nahled.jpg


Na žádne výpravě nesmí chybět pořádny kus masa

GRUPA

GRUPA před osmi roky

Forest » vejce, maso a sýr, je dobrá kombinace. K tomu na zakousnutí nějaké to rajčátko a pečivo jen jako podložka a utěrka mastných úst..:-)

Forest

Forest před osmi roky

39207-1-300.jpg


Pozdni večere… :-)))

Příspěvek upraven autorem.

Forest

Forest před osmi roky

39206-1-649.jpg

39206-2-129-nahled.jpg

39206-3-780-nahled.jpg

39206-4-144-nahled.jpg


GRUPA » plne s tebou souhlasim … :-) konzervy nebrat … clovek nesmi byt linej si u vody uvarit… snidane,obed,sva­cina,vecere :-))))

GRUPA

GRUPA před osmi roky

Michal Tisoň » no s tím žrádlem mi to jde o moc lépe, než s kaprama.

Michal Tisoň

Michal Tisoň před osmi roky

GRUPA » Taková restaurace...... :)

GRUPA

GRUPA před osmi roky

39199-1-911.jpg


A pořádnou snídaní, musí začít každý den. :-))

Miky

Miky před osmi roky

Forest » DÍKY

GRUPA

GRUPA před osmi roky

39186-1-803.jpg

39186-2-594-nahled.jpg

39186-3-187-nahled.jpg

39186-4-967-nahled.jpg


Jak kdy, někdy vařič a někdy kotlík, někdy gril..

Forest

Forest před osmi roky

Miky » ahoj, ja to kupovak tady … ted maj nejake akce… http://www.dalix.cz/ultra-cool/234/

Miky

Miky před osmi roky

Marda » Díky, není to zrovna láce…

Marda

Marda před osmi roky

Miky

Miky před osmi roky

Forest » kde se dá pořídit taková šikovná bedýnka?

oskus

oskus před osmi roky

Bih » hmmm,to mě nevadí…

Forest

Forest před osmi roky

38711-1-184.jpg


Ahoj, ja to resim tak ze veskere jidlo nakoupim nejbižším měste meho loviště.. na ben.pumpě koupim tzv. pary led ( jsou to bud led.kostky nebo led.tříšt) http://www.partyled.cz/…ledova-trist vse pekne dam do tohoto spec.boxu a mohu zarucit ze v tech nej vedrech to vydrzi min 4 dny a stejne vylejvate led vodu,,,jen musim davat pozor na pivečko… namrzne hned… :-))

Šolcik

Šolcik před osmi roky

Jinak to zavaření masa je fakt luxusní záležitost.

Příspěvek upraven autorem.

Šolcik

Šolcik před osmi roky

Pokud se týče použití chladícího boxu,tak mám nejlepší zkušenosti s použitím co největší kostky ledu v celku.Proto box napustím vodou do více než poloviny a nechám zamrazit.Pak navrch dám potraviny,který jsou balený vodotěsně,jako salámy,klobásy apod.Ostatnípo­traviny dávám do plastový krabice s těsněním.Co se tam nevejde tam dám až po odtání.To je nějakých 24–48 hodin.Tak zůstane v boxu studená voda a vydrží co nejdýl.V parném létě nějakých 5dní,na podzim i 10dní.Jinak jsem s vejcema neměl problém ani jednou.A to s boxem už moc nejezdím,protože to je další krám navíc,je to mrtě těžký a jsem na to i línej už se přiznám.Dá se to i bez něho.

Rado Korec

Rado Korec před osmi roky

Chladničku na plyn? mate niekto? My to mame je to super, ale zas tahať to zo sebou …

Miky

Miky před osmi roky

taky jsem přemýšlel nad zavařováním, ale bojím se k těm všem krámům tahat jídlo ve skle, nevím, jestli bych to dovezl

alda

alda před osmi roky

Bih » to stesti se me v tom pripade drzi prez 10 let :-)

Bih

Bih před osmi roky

alda » tak to jsi měl štěstí ,osobně mám zkušenosti jiné

Příspěvek upraven autorem.

alda

alda před osmi roky

Bih » i kdyz jsou vedra a vemu vajicka cerstva tak se mi jeste za 5 dni u vody nezkazili ale mam jidlo ve stinu

Bih

Bih před osmi roky

oskus » ano ,je pravda ,že to zabírá místo,ale představa ,že když se led pomalu rozpouští abych měl v boxu vodu – mě děsí

oskus

oskus před osmi roky

Bih » je lepší po zamrazení petky rozřezat a ledna kousky roztřískat pak to nezabírá tolik místa..

Bih

Bih před osmi roky

Když jedu sám ,na výce dní tak se mi osvěčilo do chladícího boxu kde mám jídlo Tak si k tomu jídlu dám pet lahve ,které si doma připravím ,tím že naliju do nich studenou vodu a dám zamrazit .Déle mi to vydrží to jídlo v chladnu u vody když jsou vedra.Dále si mi osvěčilo ( když jsou vedra) nevozit si vajíčka ,párky – jídla které by se mohli rychle skazit..

Rado Korec

Rado Korec před osmi roky

Niekedy ked je vonku fakt teplo, tak aj take veci ako kečup, klobasu a podobne zabalim do vodotesného obalu a dám do saku do hĺbky ak sa da. tam ma voda 20 a nie 30 stupnov :D

Štefáno

Štefáno před osmi roky

Marda » jo určitě je to super…máma mi takhle připravuje různá jídla čínu různé omáčky klobásy lečo halušky skrátka vše a super

Marda

Marda před osmi roky

P.H. » V tak vysokým hrnci, aby sklenice byly potopený. Mám takovej, kam se vejdou akorát 3 a pak jeden ještě širší. 85°C je něco tak nějak před varem. Když jsem začínal měřil jsem jak kokot teploměrem na steaky, teď už to řešim odhadem. Sporák na max, těsně než to začne jít varem, ztlumím na 3 a nastavím 20 min, aby se to samo vyplo, jinak bych na to zapomněl :o)

P.H.

P.H. před osmi roky

Marda » mě by spíš zajímalo to sterilování jídla, v čem to pak zavařuješ v zavařovacím hrncu ?

Marda

Marda před osmi roky

Já mám grilovací období na rybách už dávno za sebou… Docela mě tohle téma zaujalo, uvažuju nad sérií článků na téma „vaříme u vody – rychle a kvalitně“ :o)

Každopádně když jedu na víc dní (víc než 3), rozhodně nezapomínám na přípravu doma… Např. přírodní medailonky z panenky nebo z krůtího masa s dostatkem šťávy – nacpu do flašky od okurek až po hrdlo, zavřu, pak nechám sterilovat (20 min. v lázni 85°C a pak nechat vychladnout víkem dolů). Na rybách k tomu rejže nebo brambor… atd. atd… Nápadů na to, co si připravit doma je spousta. S takovýmhle jídlem počítám min. 1× denně :o)

Šolcik

Šolcik před osmi roky

Surfmaster » To by jsme museli koupit hodně slivovice. :-D

Šolcik

Šolcik před osmi roky

UmpaLumpa » Já myslím,že chladící box je zbytečnej.Bomba to je na léto na chlazení lahváčů.Jinak se dá vařit a jíst celkem dobře i bez boxu ze surovin,který se tak rychle nekazí.Jako například palačinky,pudin­ky,krupicový kaše,chleby ve vajíčku s hořčicí,keču­pem,cibulí a okurkou,špagety s lečem z masa v konzervě ve vlastní šťávě.Hranolky­.Konzerv.maso,du­šená mrkev,brambor­.Zapečený šunkafleky na pánvi.Ideální jsou i suchý salámy v trdle,z těch se dá taky dobrý jídlo uvařit.Například polévky,hemenex,o­máčka ke špagetám,nebo i již zmíněný šunkafleky.Čočka na kyselo.Není i špatný si koupit houskový knedlík,zelí a sekanou.Míchaný vajíčka.Nebo pokud tomu jsi ochotnej obětovat čas doma,tak si osmahneš maso na pánvi na kostky a zavaříš.Pak stačí uvařit přílohu,přihodit k tomu to maso,podusit,ně­jakou oblohu a jíš jak doma.A to vše bez ledničky.Ve fantazii se meze nekladou.

Surfmaster

Surfmaster před osmi roky

Šolcik » Silvestr na rybách by to mohl jistit :-)

UmpaLumpa

UmpaLumpa před osmi roky

Šolcik » To je jasný al když pojedu sám?? Nechci riskovat krádež mých věcí. Takže asi když pojedu sám tak ten box :D
Díky

Šolcik

Šolcik před osmi roky

Surfmaster » Taky bych si zase dal.Mohli by jsme něco ještě ogrilovat kua.Aspoň na grilu plátky.Co?

Šolcik

Šolcik před osmi roky

UmpaLumpa » Nejlepší je jednou za dva až tři dny se otočit pro čerstvý potraviny.Dřív jsem tahal chladící box s ledem.Pár dní to vydrží,ale taky se mi už stalo,že jsem musel vyhodit kilo kuřecích prs.Takže za mě už jednoznačně jezdit na nákup.Alespoň tady v Čechách.

Surfmaster

Surfmaster před osmi roky

Šolcik » Ještě teď se olizuju :))

Drinks

Drinks před osmi roky

UmpaLumpa » Vykopat díru v zemi a dát to do boxu s ledem. (:

UmpaLumpa

UmpaLumpa před osmi roky

Mám takový dotaz … V čem uchováváte jídlo při teplém počasí ? Díky za odpověď

Šolcik

Šolcik před osmi roky

Danny » Jj,je.Byla poctivě napíchaná lákem a pět dní naložená v nálevu.A jak jednoduchý to je,motorek ze stěražů,jehla,kus sudu plechovýho na ohniště a trochu dříví.Stálo to za to si myslím.Své by nám o tom mohli povědět i Surfmaster a Vdolek. :-)

Danny

Danny před osmi roky

Šolcik » to je ale krasa :)

Šolcik

Šolcik před osmi roky

38312-1-665.jpg

38312-2-978-nahled.jpg


Krkovička na rožni na rybách.

Teddy

Teddy před osmi roky

38107-1-579.jpg


Vozím s sebou tohle to, je to sice takové větší než ta krabice od bot, ale zase na druhou stranu dal jsem za to jen čtyři stovky, jediné – co na něm zatím vidím je, že nemá žádnou přepravní brašnu, takže ho celý rok cpu zpět do krabice ve které přišel.

Danny

Danny před osmi roky

38076-2-557.jpg


používáte někdo na rybách nějaký přenosný grill … myslím nějaký hodně skadný měl jsem takovej ten kotlík,ale to skladné moc nebylo … teď koukám po něčem novém … chci to jen pro jednoho rybáře ,rauty dělat nebudu … Ten Zeus mě nezaujal … chyběla by mě vůně z kouře … to už to můžu rovnou dělat na pánvi …
tohle se docela líbí mě …,ale tuším,že grill dělal i NASH … třeba si to přečte DIDA a poradí …

http://www.outdoorstuff.cz/…00s/d-70613/

Příspěvek upraven autorem.

Tomajo

Tomajo před devíti roky

Filla » pekne osefovane :-)

Filla

Filla před devíti roky

Tomajo » stolek je muj, Lipan toho casu popelnickem.. kokandl mi zere u noh jako fenecka ;)))

Tomajo

Tomajo před devíti roky

Filla » Lipánek a schnitzel??? :-)

Filla

Filla před devíti roky

17629-1-658.jpg


takle to ma rad Kok, pekne s rozmarynem :))

Ťava

Ťava před devíti roky

17214-1-355.jpg


i myši mají své dny :)

Dida

Dida před devíti roky

17194-1-394.jpg

17194-2-353-nahled.jpg


Africká strava:-) kozel s bramborem + čerstvě natrhané pomeranče:-))

Rado Korec

Rado Korec před devíti roky

17152-1-833.jpg

17152-2-365-nahled.jpg

17152-3-743-nahled.jpg

17152-4-962-nahled.jpg


teiž pridam pár foto :D

jenda k.

jenda k. před devíti roky

17149-1-887.jpg


taky prilozim příklad zdravé stravy

Rado Korec

Rado Korec před devíti roky

17147-1-516.jpg


Podľa môjho nazoru je na varanei najlepsie asi toto… pekne všetko po kope na stolíku a ziadny problém..

« Nejnovější Novější Strana 1 z 4 (191) Starší Nejstarší »

Zprávy od vody (1 n.)

Nejbližší kaprařské akceDalší

Žádné aktuální akce.

Všechny akce

Akční nabídky e-shopůVšechny slevy

Název lorem ipsum

Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.

cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska

Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...

cena: 987,- Kč