Jidlo na delsi vypravu
Všechny diskuze » Ostatní diskuze o všem možném » Jidlo na delsi vypravu
Jidlo na delsi vypravu
Ahoj vsichni. Chystam se na tydeni vypravu a zajimalo by me, co si pripravujete za jidlo pro sebe kdyz nekam jedete. Zpusob pripravy a uskladneni?
Pouze zaregistrovaní a přihlášení uživatelé mohou psát do diskuzí.
« Nejnovější • Novější • Strana 1 z 4 (191) • Starší • Nejstarší »
fendibendi před čtyřmi roky
Často si udělám doma nějaký bagety domáci a nebo připravím normálně maso s rýží v konvektomatu a pak si to dám do plastových mističek a termo tašky, aby se to tolik nekazilo. A na ryby si beru plynový hořák což je moje gastronomické vybavení :D :D Kupoval jsem ho někde na nějakým eshopu pro cestovatele. takže si to tam ohřeju a mám skvělý oběd. A ještě pár kousků si vezmu no a ty dám taky do termo tašky + k tomu naházím led aby byli krásně ledový.
Jo a minule jsem si koupil na eshopu https://gastromania.cz/ luxusní bůž na ryby, fakt peckovej. Na filetování je boží
Příspěvek upraven autorem.
Podho před čtyřmi roky
mirda169 » Doma si všechno jídlo zavařím do sklenic a na rybách už to stačí mít ve stínu v tašce. Z vlastní zkušenosti vím, že to vydrží minimálně dva týdny v létě bez problému. A hlavně, ohřeješ si to a jíš jako doma.
ahma před čtyřmi roky
mirda169 » ja používám plynovou lednici, a kdyz se naucis par pravidel jak ji používat, tak je úplne super…
Jen je to dalsi velký krám…:)
Harvej před čtyřmi roky
Jelikož jsem masař(né rybářskej)tak si s kolegou který je šéfkuchař vozime sebou nakládané panenky. Do kýblu
Nalít velké množství oleje jen s rozdrceným pepřem a solí a panenky tam naskládáme tak aby nikde nebyl vzduch a masa bylo pod olejem. Takto uskladněné maso vám vydrží klidně 4–5 dní i v létě,samozřejmě kýbl musí být ve stínu. Pak už jen stačí rozpálený gril nebo pánev. Jinak bereme samo i nějakou konzervu sice je moc nemusí ale protože bydlím kousek od Podivína tak si zajedu nakoupit přímo do Fruty (Hamé) a tam si vezmu konzervy exluziv o polovinu levnější než v obchodě,veprova konzerva 95%masa opravdu odpovídá (např). Jinak ovoce,zelenina,vakuovany chleba a proteinové nápoje.Jo a ještě dostanu nafasováno z domu,štrudl a zelňaču.
mirda169 před čtyřmi roky
Trochu odbočím,jak chladíte nebo uchovávate jidlo ve vedrech,díky
Příspěvek upraven autorem.
Forest před sedmi roky
Tomajo před sedmi roky
Marda » candat je candat. Tomu se nic nevyrovna :-) Skoda ze neberou tolik a v takove hmotnosti jak kapri ;-)
Marda před sedmi roky
Tomajo » Ta rybka poškádlila moje chutě víc než to kuře, ale třeba ještě nebylo hotový a ve výsledku i chutnalo líp než vypadalo v době focení ;-)
GRUPA před sedmi roky
Forest » vejce, maso a sýr, je dobrá kombinace. K tomu na zakousnutí nějaké to rajčátko a pečivo jen jako podložka a utěrka mastných úst..:-)
Forest před sedmi roky
Forest před sedmi roky
Miky » ahoj, ja to kupovak tady … ted maj nejake akce… http://www.dalix.cz/ultra-cool/234/
Forest před sedmi roky
Ahoj, ja to resim tak ze veskere jidlo nakoupim nejbižším měste meho loviště.. na ben.pumpě koupim tzv. pary led ( jsou to bud led.kostky nebo led.tříšt) http://www.partyled.cz/…ledova-trist vse pekne dam do tohoto spec.boxu a mohu zarucit ze v tech nej vedrech to vydrzi min 4 dny a stejne vylejvate led vodu,,,jen musim davat pozor na pivečko… namrzne hned… :-))
Šolcik před sedmi roky
Jinak to zavaření masa je fakt luxusní záležitost.
Příspěvek upraven autorem.
Šolcik před sedmi roky
Pokud se týče použití chladícího boxu,tak mám nejlepší zkušenosti s použitím co největší kostky ledu v celku.Proto box napustím vodou do více než poloviny a nechám zamrazit.Pak navrch dám potraviny,který jsou balený vodotěsně,jako salámy,klobásy apod.Ostatnípotraviny dávám do plastový krabice s těsněním.Co se tam nevejde tam dám až po odtání.To je nějakých 24–48 hodin.Tak zůstane v boxu studená voda a vydrží co nejdýl.V parném létě nějakých 5dní,na podzim i 10dní.Jinak jsem s vejcema neměl problém ani jednou.A to s boxem už moc nejezdím,protože to je další krám navíc,je to mrtě těžký a jsem na to i línej už se přiznám.Dá se to i bez něho.
Rado Korec před sedmi roky
Chladničku na plyn? mate niekto? My to mame je to super, ale zas tahať to zo sebou …
Miky před sedmi roky
taky jsem přemýšlel nad zavařováním, ale bojím se k těm všem krámům tahat jídlo ve skle, nevím, jestli bych to dovezl
Bih před sedmi roky
alda » tak to jsi měl štěstí ,osobně mám zkušenosti jiné
Příspěvek upraven autorem.
alda před sedmi roky
Bih » i kdyz jsou vedra a vemu vajicka cerstva tak se mi jeste za 5 dni u vody nezkazili ale mam jidlo ve stinu
Bih před sedmi roky
oskus » ano ,je pravda ,že to zabírá místo,ale představa ,že když se led pomalu rozpouští abych měl v boxu vodu – mě děsí
oskus před sedmi roky
Bih » je lepší po zamrazení petky rozřezat a ledna kousky roztřískat pak to nezabírá tolik místa..
Bih před sedmi roky
Když jedu sám ,na výce dní tak se mi osvěčilo do chladícího boxu kde mám jídlo Tak si k tomu jídlu dám pet lahve ,které si doma připravím ,tím že naliju do nich studenou vodu a dám zamrazit .Déle mi to vydrží to jídlo v chladnu u vody když jsou vedra.Dále si mi osvěčilo ( když jsou vedra) nevozit si vajíčka ,párky – jídla které by se mohli rychle skazit..
Rado Korec před sedmi roky
Niekedy ked je vonku fakt teplo, tak aj take veci ako kečup, klobasu a podobne zabalim do vodotesného obalu a dám do saku do hĺbky ak sa da. tam ma voda 20 a nie 30 stupnov :D
Štefáno před sedmi roky
Marda » jo určitě je to super…máma mi takhle připravuje různá jídla čínu různé omáčky klobásy lečo halušky skrátka vše a super
Marda před sedmi roky
P.H. » V tak vysokým hrnci, aby sklenice byly potopený. Mám takovej, kam se vejdou akorát 3 a pak jeden ještě širší. 85°C je něco tak nějak před varem. Když jsem začínal měřil jsem jak kokot teploměrem na steaky, teď už to řešim odhadem. Sporák na max, těsně než to začne jít varem, ztlumím na 3 a nastavím 20 min, aby se to samo vyplo, jinak bych na to zapomněl :o)
P.H. před sedmi roky
Marda » mě by spíš zajímalo to sterilování jídla, v čem to pak zavařuješ v zavařovacím hrncu ?
Marda před sedmi roky
Já mám grilovací období na rybách už dávno za sebou… Docela mě tohle téma zaujalo, uvažuju nad sérií článků na téma „vaříme u vody – rychle a kvalitně“ :o)
Každopádně když jedu na víc dní (víc než 3), rozhodně nezapomínám na přípravu doma… Např. přírodní medailonky z panenky nebo z krůtího masa s dostatkem šťávy – nacpu do flašky od okurek až po hrdlo, zavřu, pak nechám sterilovat (20 min. v lázni 85°C a pak nechat vychladnout víkem dolů). Na rybách k tomu rejže nebo brambor… atd. atd… Nápadů na to, co si připravit doma je spousta. S takovýmhle jídlem počítám min. 1× denně :o)
Šolcik před sedmi roky
UmpaLumpa » Já myslím,že chladící box je zbytečnej.Bomba to je na léto na chlazení lahváčů.Jinak se dá vařit a jíst celkem dobře i bez boxu ze surovin,který se tak rychle nekazí.Jako například palačinky,pudinky,krupicový kaše,chleby ve vajíčku s hořčicí,kečupem,cibulí a okurkou,špagety s lečem z masa v konzervě ve vlastní šťávě.Hranolky.Konzerv.maso,dušená mrkev,brambor.Zapečený šunkafleky na pánvi.Ideální jsou i suchý salámy v trdle,z těch se dá taky dobrý jídlo uvařit.Například polévky,hemenex,omáčka ke špagetám,nebo i již zmíněný šunkafleky.Čočka na kyselo.Není i špatný si koupit houskový knedlík,zelí a sekanou.Míchaný vajíčka.Nebo pokud tomu jsi ochotnej obětovat čas doma,tak si osmahneš maso na pánvi na kostky a zavaříš.Pak stačí uvařit přílohu,přihodit k tomu to maso,podusit,nějakou oblohu a jíš jak doma.A to vše bez ledničky.Ve fantazii se meze nekladou.
UmpaLumpa před sedmi roky
Šolcik » To je jasný al když pojedu sám?? Nechci riskovat krádež mých věcí. Takže asi když pojedu sám tak ten box :D
Díky
Šolcik před sedmi roky
Surfmaster » Taky bych si zase dal.Mohli by jsme něco ještě ogrilovat kua.Aspoň na grilu plátky.Co?
Šolcik před sedmi roky
UmpaLumpa » Nejlepší je jednou za dva až tři dny se otočit pro čerstvý potraviny.Dřív jsem tahal chladící box s ledem.Pár dní to vydrží,ale taky se mi už stalo,že jsem musel vyhodit kilo kuřecích prs.Takže za mě už jednoznačně jezdit na nákup.Alespoň tady v Čechách.
UmpaLumpa před sedmi roky
Mám takový dotaz … V čem uchováváte jídlo při teplém počasí ? Díky za odpověď
Šolcik před sedmi roky
Danny » Jj,je.Byla poctivě napíchaná lákem a pět dní naložená v nálevu.A jak jednoduchý to je,motorek ze stěražů,jehla,kus sudu plechovýho na ohniště a trochu dříví.Stálo to za to si myslím.Své by nám o tom mohli povědět i Surfmaster a Vdolek. :-)
Teddy před osmi roky
Danny před osmi roky
používáte někdo na rybách nějaký přenosný grill … myslím nějaký hodně skadný měl jsem takovej ten kotlík,ale to skladné moc nebylo … teď koukám po něčem novém … chci to jen pro jednoho rybáře ,rauty dělat nebudu … Ten Zeus mě nezaujal … chyběla by mě vůně z kouře … to už to můžu rovnou dělat na pánvi …
tohle se docela líbí mě …,ale tuším,že grill dělal i NASH … třeba si to přečte DIDA a poradí …
http://www.outdoorstuff.cz/…00s/d-70613/
Příspěvek upraven autorem.
Filla před devíti roky
Tomajo » stolek je muj, Lipan toho casu popelnickem.. kokandl mi zere u noh jako fenecka ;)))
« Nejnovější • Novější • Strana 1 z 4 (191) • Starší • Nejstarší »
Zprávy od vody (1 n.)
Pokec pro kapraře | Kaprové montáže |
CARP TIME | UK styl rybaření |
On-line na rybách | Lov kaprů v zahraničí |
Kaprařovo kulinářství :-) | Je noční rybolov zločin? |
Vše o fotografování | Začínáme s kaprařinou |
Nové příspěvky v diskuzích Další
2. 4. | Transportní vozík Trakker | 0 |
30. 3. | Fox explorer | 9 |
30. 3. | FOX international | 2874 |
26. 3. | Power box | 9 |
12. 3. | Impregnace bivaku | 7 |
12. 3. | Hot Demon | 1 |
7. 3. | Domácí dílna | 196 |
27. 2. | Bivakování na člunu | 390 |
23. 2. | Flajzar Fishtron e1 | 5 |
7. 2. | Chytání na Vltavě v Praze | 85 |
Žádné aktuální akce.

Název lorem ipsum
Zvýhodněná originální Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu.
cena: 2 987,- Kč

Produkt co houká a píska
Akce nulla augue urna, pretium a dictum eu, sagittis non elit. T scelerisque risus...
cena: 987,- Kč